Gevarieerd aanbod Oxfam Novib op Lowlands

13/08/2008 11:05

Oxfam Novib

Hug a nurse en drink een eerlijke shake

Den Haag, 13 augustus 2008 - Hug a Nurse, laat je fotograferen en steun zo de campagne 'Zorg voor Zorg', voor het oplossen van het tekort aan medisch personeel. Oxfam Novib wil aan de Lowlandbezoekers laten zien dat iedereen iets kan doen voor een betere wereld, kleine dingen, 'Fairacts' genaamd. Bovendien zijn er weer (h)eerlijke biologische hapjes en drankjes verkrijgbaar op de Oxfam Novib Fair. Creatief kun je je uitleven door het zeefdrukken van een T-shirt of door het creëren van je eigen stripverhaal.

Oxfam Novib geeft de festivalbezoekers tips voor een eenvoudige bijdrage aan een rechtvaardige wereld. 'Fair acts' zijn simpele, alledaagse dingen die leuk zijn om te doen. Zoals het knuffelen van een Nurse... Wereldwijd hebben 1,3 miljard mensen geen toegang tot basisgezondheidszorg, door een tekort aan 4 miljoen doktoren, verpleegkundigen en verloskundigen. Op Lowlands roept Oxfam Novib de bezoekers op, in een speciale ziekenhuistent en op het terrein, om via een knuffel mee te doen aan de campagne 'Zorg voor zorg'.

Je kunt een eerlijk T-shirt zeefdrukken in een als 'Sweatshop' ingerichte ruimte. Sweatshops zijn naaiateliers waar in ontwikkelingslanden onder vaak onmenselijke omstandigheden gewerkt wordt. Ook kun je een remake van een stripverhaal in elkaar plakken en knippen, thema's: armoede en onrechtvaardigheid (en oplossingen daarvoor). Bovendien worden er op de catwalk een aantal keren per dag 'derdehands' T-shirts geveild door de ' 2 Ambassadors' (twee televisiemakers die op bijzondere wijze het bewustzijn van de derde wereld aan de kaak stellen) en zingen de Nurses een 'zorgsmartlap. Bij de Eat & Drink Fair is er (h)eerlijk biologisch eten en drinken verkrijgbaar, variërend van de lekkerste koffie's en focacia's tot fruitshakes en van soepjes en sapjes tot chocolade en ijs.

Tientallen jonge, enthousiaste vrijwilligers zorgen er tijdens het festivalseizoen voor dat alles op rolletjes loopt. Van het verkopen van eerlijke hapjes en drankjes tot het leiden van workshops en het praten met festivalbezoekers over campagne-onderwerpen.

Vrijdag:

Veiling, gesprekken en optredens:

13.00 -14.00/15.00-15.45 /16.45-17.30

Zaterdag:

Veiling, gesprekken en optredens:

13.00 -14.00/15.00-15.45 /16.45-17.30

Zondag:

Veiling, gesprekken en optredens:

13.00 -14.00/15.00-16.15/17.15-17.45