Cleantechfonds Icos Capital investeert in TU Delft spin-off ReSteel

13/08/2008 12:00

Zeddevier B.V.

De Nederlandse cleantech investeerder Icos Capital heeft een belang verworven in ReSteel. ReSteel zet een aan de TU Delft ontwikkelde recyclingtechnologie voor waardevolle metalen in de markt. Met de investeringen zal ReSteel de technologie op de Europese markt introduceren.

ReSteel is een spin-off bedrijf van de TU Delft dat gepatenteerde technologie - ontwikkeld door de sectie Grondstoffentechnologie bij de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen - in de markt zet. Met de ReSteel-technologie kunnen waardevolle metalen, zoals koper en staal, uit schrootafval gehaald worden om vervolgens gerecycled te worden. Tot nu toe verdwenen de metalen samen met het schroot op de vuilstort. De commerciële kansen voor ReSteel zijn groot. Johan Smit, chairman van ReSteel: "De vraag naar deze nieuwe technologie is enorm. De industrie wacht er al zo'n 50 jaar op."

Investeringsmaatschappij Icos Capital heeft veel vertrouwen in de kansen voor ReSteel. Nityen Lal, partner van Icos Capital: "Het ReSteel product raakt het hart van actuele ontwikkelingen als het schaars worden van grondstoffen en klimaatverandering. Door het voordelig terugwinnen van schaarse metalen, zoals koper en hoge kwaliteit staal, kan ReSteel helpen het aanbod van deze metalen te vergroten en een bijdrage te leveren aan efficiënter energieverbruik en verminderde CO2-uitstoot."

Voor de TU Delft is het succes van spin-off bedrijven, zoals ReSteel, zeer waardevol. Paul Althuis, directeur van het Valorisation Centre van de TU Delft zegt: "Deze technologie heeft zeer veelbelovende commerciële kansen. Met de hulp en de investeringen van Icos Capital heeft ReSteel alles in zich om een succes te worden op de Europese markt. En dat sluit aan bij de ambitie van de TU Delft om hier ontwikkelde kennis op een succesvolle manier toe te passen in de maatschappij."





http://www.icoscapital.com