Riverbed wordt partner in Microsoft Protocol Optimization Program


Door partnership kan Riverbed performance van Microsoft-applicaties en -protocollen verbeteren voor mobiele gebruikers en remote sites

ROTTERDAM, 20080813 -- Riverbed, specialist in performanceoplossingen voor Wide-area Data Services (WDS), is partner geworden in het Microsoft Protocol Optimization Program (POLP). Deze overeenkomst geeft Riverbed toegang tot het intellectueel eigendom en de technologie van Microsoft. Hiermee kan Riverbed verder bouwen aan haar expertise, het succesvol versnellen en optimaliseren van op Microsoft Windows-gebaseerde applicaties over het Wide-Area Netwerk (WAN).

De afgelopen vier jaar heeft Riverbed de markt aangevoerd als het gaat om het versnellen van applicaties over het WAN. Dit ter verbetering van de productiviteit van medewerkers die op afstand of mobiel werken en ter optimalisatie van de IT-efficiency. Hiermee wordt een succesvolle IT-consolidatie mogelijk gemaakt zonder de applicatieprestaties te beïnvloeden.

"We blijven onze kennis van Windows en andere Microsoft-applicaties verdiepen zoals van SharePoint, Systems Center Configuration Manager Server, Data Protection Manager en CRM", zegt Carel Bak, Regional Director Noord-Europa van Riverbed. "Daarmee zijn onze klanten in staat snelle toegang en prestaties van Microsoft-applicaties aan hun medewerkers te bieden die op afstand of mobiel werken. Door nauw samen te werken met Microsoft hebben wij toegang tot de applicatieprotocollen. Daarmee verbeteren wij het gemak en de effectiviteit van IT voor onze klanten die met Microsoft-applicaties over het WAN werken. Deelname in het POLP-programma is de volgende stap in onze visie om klanten in staat te stellen de Windows Server-based diensten te incorporeren in het Riverbed Services Platform."

Een grote meerderheid van Riverbed-klanten benut de Riverbed Steelhead-toepassingen om programma's als Microsoft Office, Windows Server en Microsoft Exchange te versnellen door optimalisatie van onderliggende CIFS en MAPI protocollen. Ook andere Microsoft-producten als Microsoft Office SharePoint Server, Microsoft-SQL Server, System Center Configuration Manager, System Center Data Protection Manager (DPM) en Microsoft Dynamics CRM profiteren hiervan.

Met de recente release van versie 5.0 van het Riverbed Optimization System (RiOS), is Riverbed nu in staat om `Application-Level Protocol Optimization' te bieden voor Microsoft Exchange 2000, 2003 en 2007.





Riverbed