Politie Amsterdam-Amstelland



Aankomst politieagenten uit Beijing op Schiphol / Schiphol (12/08/08)

Eindelijk is het zo ver. Twaalf (ex)-politieagenten en twee begeleiders van Bike2Play komen aan op woensdag 13 augustus op Schiphol om 17.20 uur.

Zij worden welkom geheten door burgemeester van Gijzel van Eindhoven, commissaris Liesbeth Huyzer van de Regiopolitie Amsterdam/Amstelland en een aantal andere vertegenwoordigers van diverse politieregio's Op 13 april 2008 vertrokken 12 (ex)politieagenten en twee begeleiders vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam, op de fiets naar Beijing.

Na een tocht van meer dan 10.000 kilometer, onder verschillende, soms extreem zware omstandigheden zijn de deelnemers, bekend onder de naam Bike2play, op 6 augustus in Beijing ontvangen door ZKH Prins Willem Alexander.

De tocht duurde vier maanden en de opbrengst die het twaalftal bij elkaar fietste, gaat naar Right2play. Deze organisatie die over de hele wereld werkt zal deze opbrengst doen toekomen aan de algemene ontwikkeling van kinderen in China door middel van sport en spel.

Zondag 10 augustus maakte Right To Play in het Holland Heineken House in Beijing bekend dat er 100.000 euro bij elkaar is gefietst.