Triest einde Olympische carrière kapitein Mark Huizinga

Judoka en kapitein Mark Huizinga heeft zijn laatste Olympische Spelen en zijn glansrijke carrière helaas niet kunnen afsluiten zoals hij had gehoopt. Kapitein Huizinga versloeg in de eerste ronde de Olympische kampioen Ilias Iliadis. Maar in de tweede ronde legde hij het af tegen de Zwitser Sergei Aschwanden.

Staatssecretaris Jack de Vries zei over Mark zijn laatste Olympische Spelen:'Het is heel jammer, hij begon ijzersterk. Maar hoe dan ook, vier keer Olympische Spelen, twee keer brons, één keer goud; dan heb je het wel over een sportman van topformaat."

Kapitein Mark Huizinga sloot met deze Olympische Spelen zijn judocarrière af. Hij is werkzaam als luchtmachtofficier en gaat de komende tijd nadenken over een volgende stap in zijn leven.

In totaal nemen zeven Defensie Topsporters deel aan de Olympische Spelen. Volgende week komen sergeant Gregory Sedoc (110 meter horden), eerste luitenant Caimin Douglas (200 meter sprint en 4 x 100 meter estafette) en sergeant Dennis Bekkers (taekwondo -68 kg) in actie.

De Defensie Topsport Selectie bestaat totaal uit achttien sporters die hun topsport combineren met een maatschappelijke carrière bij Defensie. Deze sporters laten zien dat Defensie en topsport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Want Defensie = Topsport!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.defensie.nl en www.defensietopsport.nl

Noot voor redacties (