Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 13 augustus 2008

Besluiten dagelijks bestuur

Aanvragen bouwvergunningen

Aanvragen kapvergunningen

Wij verbouwen

Werkzaamheden Kalverpad

Olympische Millinxspelen

Zestig jaar getrouwd

Nieuwe verlichting Zuiderpark

Tentoonstelling Op Zuid

StadswandelingDe Brug Over

Zin in een actieve zomer

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:


1. aan Stichting Street Dream Foundation voor het plaatsen van een tweetal velden (18x13m.), een tent en het gebruiken van een geluidsinstallatie in verband met het houden van een voetbaltoernooi op donderdag 14 augustus 2008 van 08.00 uur tot 20.00 uur op het Plein 1953 (besluit 6 augustus 2008).

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:


1. voor het kappen van 1 picea glauca, voortuin Ellemare 38, 3085 JT. De boom is veel te groot voor zijn standplaats. Zonder herplantplicht (besluit 7 augustus 2008);


2. voor het kappen van 3 meidoorns, gemeenschappelijke achtertuin Meerleveld 2-64, 3085 PH. De bomen zijn stervende en de verwachting is dat ze volgend jaar geheel dood zijn. Met herplantplicht, er is ruimte aanwezig om drie bomen te planten (besluit 7 augustus 2008;


3. voor het kappen van een picea, achtertuin Buurkamp 24, 3085 SG. De boom wodt te groot voor zijn standplaats en staat te dicht bij de schuur, waardoor de kans ontstaat op opdrukken van de tegels en de schuur. Zonder herplantplicht (besluit 7 augustus 2008);


4. voor het kappen van een esdoorn, voortuin Elsenhoek 1, 3085 EE. De boom is te groot voor zijn standplaats en is van matige kwaliteit. Zonder herplantplicht (besluit 7 augustus 2008).

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het veranderen van het gebruik van het pand Karel de Stoutestraat 1, 3082 BH, van een praktijkruimte naar een woning (besluit 30 juli 2008).

Vrijstelling bestemmingsplan verleend/vergunning verleend:


1. voor het gedeeltelijk vergroten van de woning Herkingenstraat 26, 3086 BE, met een uitbouw op de begane grond, voorzien van een dakterras (besluit 31 juli 2008).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvraag bouwvergunning

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend:


1. voor het gedeeltelijk veranderen van een schoolgebouw, Huismanstraat 30

Bovengenoemd plan moet nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 13 augustus 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor 1 iep, Ampenanstraat en 3 iepen, middenberm Vaanweg t.h.v. de Victor Hugoweg. De bomen lijden aan iepziekte;


2. voor 1 sierprunus, voortuin Wemeldingestraat 37. De boom is ziek (loodglans) en is tevens deels rot, waardoor er bij storm gevaar voor afbreken bestaat;


3. voor 2 dennen, tuin nr. 52 van ATV Maasglorie, Keyenburg 8. De bomen zijn dood;


4. voor het kappen van de volgende bomen: a. 1 populier, Stellendamstraat naast nr 64;
b. 1 (dode) boom, Dirkslandstraat achter nr. 67/69; c. 1 acer saccharinum, Oldegaarde 600/623
d. 1 boom, Oldegaarde 500
Tevens vergunning gevraagd voor het snoeien van 1 boom, Oldegaarde 520/560
De bomen geven veel overlast aan de bewoners of zijn erg slecht in vitaliteit.

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 27 augustus 2008 ter inzage op het kantoor van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Wij verbouiwen

Wij verbouwen

Werkzaamheden Kalverpad

Sinds maandag is het Kalverpad afgesloten vanaf de zijde van de Charloisse Lagedijk 645. Dit is in verband met werkzaamheden aan het Kalverpad. De afsluiting betekent dat de sportverenigingen die aan het Kalverpad gevestigd zijn alleen bereikbaar zijn via het nieuwe gedeelte van de Zuiderparkweg. Dit zijn Hockeyvereniging Tempo 34 en Softbalvereniging Banda di Kas. De werkzaamheden gaan 8 weken duren.

Overigens zal het gedeelte van het Kalverpad tussen de Charloise Lagedijk en de sportverenigingen in de toekomst verdwijnen, omdat de Zuiderparkweg de functie (en de plek) overneemt

Olympische Millinxspelen

De Olympische Spelen zijn weliswaar afgelopen vrijdag begonnen, maar in de Millinxbuurt in de Tarwewijk waren ze al eerder!

Daar gingen de Olympische Millinxspelen namelijk al op dinsdag 5 augustus van start. Drie dagen konden kinderen en jongeren uit de wijk hun prestaties op het gebied van sport laten zien. Op dinsdag was er hardlopen, verspringen, hoogspringen en kogelstoten.

Vooral het kogelstoten maakte een diepe indruk bij de kinderen zegt Kees Koot (Millinxbuurtpost). Kinderen verbaasden zich erover hoe zwaar zon kogel is en hoe snel deze weer op de grond terecht komt.

Op woensdagavond stond er een volleybaltoernooi op het programma en op donderdagavond een honkbaltoernooi.

Het is de tweede keer dat De Olympische Millinx-spelen worden gehouden. Het doel is om kinderen en jongeren te stimuleren om aan sportactiviteiten deel te nemen.

De Olympische Millinx-spelen 2008 zijn georganiseerd door leden van de Millinxbuurtpost, Speeltuin Millinx en The Mall (Youth for Christ).

Zestig jaar getrouwd

Op 4 augustus 2008 was het zestig jaar geleden dat het echtpaar Van Dijk elkaar het jawoord gaf. Ze leerde elkaar kennen op de kermis op het Afrikaanderplein. Na hun trouwen woonden ze zeven jaar in een achterkamer in een woning aan de Pretorialaan. Het echtpaar heeft één dochter, één zoon en vier kleinkinderen.

De heer Van Dijk heeft 62 jaar in de bouw gewerkt. Daarnaast was hij actief in het verenigingsleven, bij voetbalvereniging De Musschen. Vandaag de dag vermaakt de heer Van Dijk zich met kaarten en biljarten. Mevrouw Van Dijk is altijd huisvrouw geweest. Zij vult haar vrije tijd met een potje sjoelen.

Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois, kwam hen feliciteren met een boeket bloemen en een cadeautje.

Nieuwe verlichting Zuiderpark

Na de bouwvak, dus vanaf volgende week, zal de laatste hand worden gelegd aan het vernieuwen en uitbreiden van een deel van de openbare verlichting in het Zuiderpark.

Bij de herinrichting van het Zuiderpark zijn de lantarenpalen in een deel van het Zuiderpark eveneens vernieuwd. In opdracht van Gemeentewerken legt CityTec - samen met Eneco nu vervangende en aanvullende openbare verlichting aan in het omringende deel van het Zuiderpark. Dit project Zuiderpark, de 3 vijvers is een vervolg op de nieuwe, reeds geplaatste lichtmasten uit het Inrichtingsplan Masterplan Zuiderpark fase 1. Hierbij zijn inmiddels onder meer nieuwe lichtmasten geplaatst langs Volkstuinvereniging De Beukhoeve, langs de fietspaden tussen het Avontureneiland en de Oldegaarde, bij het fietspad tussen de sportvelden van COAL en Kocatepe en langs het fietspad tussen VTV Zuiderhof en Ahoy.

Op deze plekken brandt de nieuwe verlichting nu. Maar op twee plekken in het Zuiderpark is dat nog niet het geval. Het gaat om het fietspad, dat na de Oldegaarde aansluit op het pad langs VTV Beukhoeve. Hier heeft Eneco een nieuw leidingtracé gekozen. Hiervoor is een nieuwe vergunning nodig. Aansluiting van deze masten wordt direct na de bouwvak verwacht.

Daarnaast gaat het om de nieuwe lichtmasten, die langs de twee fietspaden in de driehoek tussen Groene Kruisweg, de Oliphant en de kinderboerderij zijn geplaatst. Hier bleek vanwege een probleem in de ondergrond een nieuwe vergunningaanvraag nodig. Aansluiting van de masten en daarna het afsluiten en verwijderen van de oude masten gebeurt ook na de bouwvak.

Tentoonstelling Op Zuid

In het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 75 is nog tot en met zondag 7 september de tentoonstelling Op Zuid te zien.

Terwijl de kunstwereld nog vragen stelt als "Wat is de autonomie van kunst?" of "Wat kan kunst betekenen voor de samenleving?", ontwikkelde de beroepspraktijk van veel kunstenaars in Rotterdam Zuid een eigen noodzaak en context - uit een behoefte van de kunstenaars zelf en door de fysieke en maatschappelijke staat van het gebied. De kunstenaarspraktijk heeft zich er verbreed van het atelier naar de openbare ruimte, met grote aandacht voor economische wijkontwikkeling.

Over deze bijzondere kunstenaarspraktijk gaat 'Op Zuid', een tentoonstelling over kunst en stedelijkheid.

De expositie toont verschillende verbanden in de kunstsector op Zuid: kunst in de publieke ruimte, (culturele) organisaties, filmdocumenten van Antenne TV, Cineac Charlois/ Feyenoord en Ketel TV, kunstenaarsfilms, kunstenaarsdocumentatie-mappen en een uitleenexpositie met werk van kunstenaars op Zuid, te leen vanaf 4 euro per maand.

Stadswandeling De Brug Over

Zaterdag 23 augustus organiseert CBK Adventures de stadswandeling De Brug Over.

Rotterdam staat bekend als creatieve stad maar vooral aan de zuidkant van de Maas gaat het hard: de ene galerie en kunstenaarsinitiatief na de andere komt op en er zijn talloze kunstwerken te vinden.

CBK Adventures, het reisbureau van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, organiseert deze stadswandeling. Met twee gidsen wordt vanaf 14.00 uur gelopen langs openbare kunst en worden culturele initiatieven en hotspots bezocht.

U kunt zich inschrijven voor de wandeling via
adventures@cbk.rotterdam.nl. Deelname kost 7,50 per persoon.

Zin in een actieve zomer?

Het is zomervakantie en dat betekent dat je lekker veel vrije tijd hebt! Dus is er voor jou ook heel veel te doen in de komende weken. Zin in een actieve zomer? Doe dan mee!

Zuiderparkweek

TOS organiseert morgen de laatste dag van de Zuiderparkweek. Ga op avontuur in het Zuiderpark. Kanoën, step-rebus-tocht, avontuurlijke spelen, spelen op het avontureneiland.

Voor deze activiteit moet je je wel vooraf aanmelden. Dat kan bij TOS, Harkulo 12-14, 3085 MJ Rotterdam. Tel. 010 293 70 92. Er rijdt een bus die je uit de wijk ophaalt en weer terug brengt.

Vertrek- en ophaalschema van de bus:

Vertrek: 13.00 uur Gouwstraat (Oud-Charlois), 13.15 uur Middelburgt, Plein 1953 ( Pendrecht), 13.30 uur Harkulo 12 (Zuidwijk). Terug om: 16.00 uur Harkulo (Zuidwijk), 16.15 uur Middelburgt (Pendrecht), 16.30 uur Gouwstraat (Oud-Charlois)

Rotterdamse Street League

De Rotterdamse Street League, de wereld van het straatvoetbal en straatbasketbal.

Kom jij ook? Beheers jij de vetste moves en coolste tricks? Doe mee aan de Street League en bewijs jezelf samen met je team aan de rest van Rotterdam en de freestylers van soccershowdown.

Op donderdag 14 augustus 2008 van 08.00 uur tot 20.00 uur is de Street League aanwezig op Plein 1953 in Pendrecht.

Beachweek Oud-Charlois

Na Pendrecht kan men ook in Zuidwijk terugkijken op een zeer geslaagde Beachweek. En er staat er nog een op het programma! In Oud-Charlois kunnen kinderen van 18 t/m 21 augustus elke middag van 13.00 tot 18.00 uur terecht op het Karel de Stouteplein om te genieten van sport, spel en heel veel zomers strandvermaak. Deelname is helemaal gratis! Op woensdagavond is er een bewonersvolleybalavond.

Heijplaat

Actieve bewoners uit Heijplaat organiseren deze zomer allerlei activiteiten voor de kinderen uit de wijk. Op donderdag 14 augustus vanaf 13.00 uur worden er bloemen geschilderd bij Nico de Verhalenman, Ampenanstraat 28. Dinsdag 19 augustus vanaf 13.00 uur kun je 3D-bloemen maken in de tuin van de Ruilwinkel aan de Karimunstraat. En op woensdag 20 augustus maakt de Buurtvereniging een uitstapje naar Diergaarde Blijdorp! Hiervoor moet je je wel aanmelden bij de Buurtvereniging.

Zomerprogramma Millinx

Elke donderdagavond Baseball op het Moerkerkeplein. Bij de buurtpost van 18.30 tot 20.00 uur

Organisatie: Millinxbuurtpost en The Mall

Met ZAP op avontuur in het Zuiderpark
Nog tot en met 29 augustus kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar iedere dinsdag, woensdag en donderdag meedoen aan diverse avonturen bij ZAP (Zuiderpark Avonturen Point).

Je kunt je inschrijven voor de volgende avonturen: 13.30 - 14.30 uur: kanoën, 15.00 - 16.00 uur: steptocht, 16.30 - 17.30 uur: avontuurlijke spelen

De entreeprijs is in de zomervakantie 1 per uur (normaal: 4)

Wil je meedoen? Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@zapzuiderpark.nl met daarin de datum, het tijdstip waarop je wilt meedoen en je naam en telefoonnummer.

Je kunt ook bellen naar het speciale ZAP-telefoonnummer: 06 - 18928202

Meer zomeractiviteiten op www.charlois.rotterdam.nl