Gemeente Geertruidenberg


Jeugdvakantieweek

Klik hier voor vergroting

Jeugdvakantieweek 3.jpg
Van 11 t/m 15 augustus vindt de jeugdvakantieweek plaats op het terrein van het Dongemond College in Raamsdonksveer. Het thema van dit jaar is voertuigen en ca. 250 kinderen doen deze week weer hun uiterste best om het mooiste voertuig te timmeren en te knutselen.

Daarnaast vindt er volop sport en spel plaats; er werd een sportdag georganiseerd, een speurtocht door de wijk Achter de Hoeven gehouden, bijzondere voertuigen bewonderd en gefotografeerd en natuurlijk ook veel en lekker gegeten. De kinderen worden getrakteerd op broodjes knakworst, een overheerlijke barbecue en frietjes met kroket of frikadel. Na deze drukke week, kunnen de kinderen in het weekend nog lekker uitrusten, om maandag 18 augustus met frisse moed aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

De jeugdvakantieweek is al 16 jaar een begrip in de gemeente Geertruidenberg en vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie van het basisonderwijs. De jeugdvakantieweek is bestemd voor de jeugd van 5 t/m 14 jaar.

In 1993 is op initiatief van een enthousiaste club mensen uit wijkvereniging Den Hooypolder, Stichting de Handwijzer en Dorpshuis De Haven voor de eerste keer met groot succes een timmerweek georganiseerd. Om dit evenement een vervolg te geven werden vervolgens meer vrijwilligers gezocht om de Organisatie Jeugdvakantieweek Raamsdonksveer te gaan vormen. Omdat de organisatievorm waar destijds voor was gekozen niet meer toereikend was om alle aansprakelijk- en verantwoordelijkheden te waarborgen is in 2006 de Stichting Jeugdvakantieweek Raamsdonksveer opgericht.