Politie Gelderland-Midden

Beschonken Edenaar van de weg gehaald

Publicatiedatum: 13-8-2008 9:52:24

STROE - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 13 augustus een 44-jarige man uit Ede van de weg gehaald. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten.

Rond middernacht zagen agenten de man rijden over de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Omdat de Edenaar slingerend en met hoge snelheid zijn weg vervolgde, werd hem een stopteken gegeven. Aan de Welgelegenweg in Stroe werd de automobilist onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Bij controle bleek ook het rijbewijs van de Edenaar al te zijn ingevorderd. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig en probeerde hij nog te vluchten. Daarbij zou hij meerdere beledigingen in de richting van de agenten hebben geuit. Op het politiebureau weigerde de Edenaar mee te werken aan een ademonderzoek. Tijdens het fouilleren werd in zijn broekzak een op cocaïne gelijkende stof aangetroffen. Tevens bleek dat hij nog meerdere boetes op had staan, waaronder voor rijden onder invloed. De Edenaar is voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto werd in beslag genomen.
(08-112754)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Meisje (6) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 13-8-2008 9:49:52

WEKEROM - Een zesjarig meisje uit Ede is dinsdagmiddag 12 augustus gewond geraakt bij een aanrijding op de Matendijk.

Het meisje reed die middag rond 13:00 uur op een elektrische step. De Edese zou plotseling de weg op zijn gereden waardoor een 39-jarige automobiliste uit Lunteren haar niet meer kon ontwijken. Een aanrijding was het gevolg, waarbij het meisje ten val kwam. Zij werd met vermoedelijk hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Door de Verkeersongevallenanalyse van de politie werd een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. (08-112473)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---