Gemeente Hilversum

Vragen van PvdA inzake vertraging nieuwbouw Anth. Fokkerweg

publicatiedatum: dinsdag 12 augustus 2008

Geacht college van burgemeester en wethouders,

Hierbij wil ik u namens de gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid in Hilversum in het kader van artikel 41 van het Reglement van Orde enige vragen stellen.

Vanwege het momenteel ontbreken van enige andere bruikbare democratische instrumenten, door of het niet door gaan van raadsvergaderingen en bij wel doorgaan van de raadsvergadering de vaak overvolle agenda tijdens het vragenuur zie ik geen andere mogelijkheid dan het indienen van deze beperkte schriftelijke vragen. De door mijzelf opgelegde beperking bespoedigt in mijn ogen de beantwoording en het aantal uren om mijn vragen te beantwoorden.

Met teleurstelling nam ik afgelopen Zaterdag 09 Augustus kennis van het artikel "Vertraging bouw Anth. Fokkerweg". Deze vertraging is ontstaan door 1 sts bezwaar namelijk van de heer Hanegraaf, eigenaar van de panden achter de toekomstige bouw.

Weliswaar misgun ik niemand zijn recht op bezwaar, maar juist dit ene bezwaar is opmerkelijk. De heer Hanegraaf, zelf eigenaar van ontroerend goed in onze mooie gemeente en vaak betrokken bij projectontwikkeling, ook in de gemeente Hilversum moet toch weten hoe weerbarstig de praktijk is om een bouwplan gerealiseerd te krijgen. Ook voert de heer Hanegraaf vaak overleg met zowel de corporaties als de gemeente Hilversum.

Het is des te teleurstellender dat dit woningbouwplan wordt vertraagd, het zijn 31 sts betaalbare huurwoningen (waar we woningzoekenden heel gelukkig mee kunnen maken!) en maakt onderdeel uit van het actieplan "Betaalbaar wonen" van het college van burgemeester en wethouders. Dat juist dit ene bezwaar van de heer Hanegraaf de vertraging veroorzaakt maakt het zeer zuur!

Daarom heb ik slecht twee hele simpele vragen:

1. Betreur het college van burgemeester en wethouders deze gang van zaken?

2. Is het college bereid om, middels overleg tussen alle partijen, oplossingen te zoeken om de vertraging te stoppen en zo snel mogelijk dit bouwplan gerealiseerd te krijgen?

In afwachting van uw antwoord, teken ik met vriendelijke groet,

Hans Haselager, namens de fractie van de Partij van de Arbeid Hilversum