Gemeente Steenbergen

Gemeente Steenbergen sponsort leiderstrui in Westbrabantse Pijl

De gemeente Steenbergen wil zich op een breed front profileren. Het resulteert in een publiciteitscampagne om particulieren en bedrijfsleven attent te maken op wat Steenbergen te bieden heeft: grootschalige ruimte voor land- en tuinbouw, aan het water gelegen met schitterende vaarroutes en mogelijk nog belangrijker dat het strategisch gelegen is, in het binnenland en dichtbij het buitenland. Het motto van de campagne is `in steenbergen staat u sterk'.

Een gevolg van de publiciteitscampagne is dat de gemeente zich ook sterk wil verbinden aan sociaal-maatschappelijke, culturele, sportieve en bedrijfsinitiatieven binnen de eigen gemeente. Die aandacht heeft ertoe geleid dat de gemeente Steenbergen voor een periode van drie jaar het Steenbergse wielerevenement De Westbrabantse Pijl, met ingang van de achtste editie van deze etappewedstrijd voor juniorenrenners, gaat ondersteunen. De blauwe trui voor de beste renner in het combinatieklassement krijgt de opdruk van de gemeente `in steenbergen staat u sterk'.

De stichting `De Westbrabantse Pijl', die haar wielerwedstrijd organiseert met etappe aankomsten in Nieuw-Vossemeer, De Heen, Fijnaart en Steenbergen ervaart het initiatief als een sterk staaltje van samenwerking. De jonge wielrenners van 16 tot 18 jaar uit Nederland en België koersen in het Steenbergse wielerevenement van vrijdag 22 augustus tot en met zondag 24 augustus 2008. De zondagetappe heeft een andere startlocatie dan op de andere dagen, maar wel een unieke startplek. De renners en volgers vertrekken dan om half één vanaf het gemeentehuis aan Buiten de Veste voor een wielerkoers in en rondom Steenbergen over 120 kilometer.

Meer informatie is te vinden op www.dewestbrabantsepijl.nl. Meer informatie

* www.dewestbrabantsepijl.nl