Gemeente Veenendaal

Disclaimer

Oude Pakhuisviaduct gesloopt, Maanderbuurtweg afgesloten

In het weekeind van 23 en 24 augustus sloopt Rijkswaterstaat het oude Panhuisviaduct over de A12. Dit viaduct - gelegen tussen afslag Veenendaal (afslag 23) en het knooppunt Maanderbroek - wordt gesloopt in verband met de aanleg van spitsstroken op het traject van de A12 tussen Veenendaal en Ede.

Het nieuwe viaduct is inmiddels klaar, maar de aansluitingen met de Pakhuisweg en de Maanderbuurtweg moeten nog worden aangepast. Vanwege de werkzaamheden aan de aansluitingen sluit Rijkswaterstaat de Maanderbuurtweg en de Pakhuisweg af van maandag 18 augustus tot en met zaterdag 6 september. De afsluiting geldt niet voor (brom-)fietsers en voetgangers. Gemotoriseerd verkeer zal middels de bekende gele borden worden omgeleid. Zie ook: www.rijkswaterstaat.nl/A12

Afrit Veenendaal (23) dicht

Voorafgaande aan de afsluiting van de A12 op vrijdagavond 22 augustus is de afrit Veenendaal (23) voor verkeer uit de richting Arnhem afgesloten op dinsdagnacht 19, woensdagnacht 20 en donderdagnacht 21 augustus. De afsluiting vindt plaats tussen 22.00 en 6.00 uur. Rijkswaterstaat voorziet de afrit van nieuwe asfaltlagen. Verkeer vanuit Arnhem dat de afrit Veenendaal (23) wil nemen, wordt middels gele borden omgeleid via de A30 en N224.

Afsluiting gehele A12

De afgelopen maanden is ten oosten van het huidige Pakhuisviaduct een nieuw Panhuisviaduct gebouwd. Het nieuwe viaduct is lang genoeg om de verbrede A12 te overspannen. Om het oude viaduct te slopen sluit Rijkswaterstaat de A12 op 22 en 23 augustus tussen 22.00 en 08.00 uur in de richting van Utrecht af. De sloop van het oude Pakhuisviaduct gaat gepaard met geluidsoverlast gepaard.

Afsluiting Maanderbuurtweg/Pakhuisviaduct

Het nieuwe Pakhuisviaduct moet op het lokale wegennet worden aangesloten. Rijkswaterstaat sluit daarom de Maanderbuurtweg van maandag 18 augustus tot zaterdag 6 september af in beide richtingen voor doorgaand verkeer. De afsluiting is tussen de kruising met de Maanderbroekweg en de Pakhuisweg. Omleidingroutes worden met gele borden aangegeven. De Maanderbuurtweg blijft voor (brom)fietsers en voetgangers toegankelijk.