Ministerie van Defensie

13-08-2008 11:39

ADJUDANT KELLER VERRASSEND NAAR WERELDTITEL WIELRENNEN

Keller kon zijn geluk bij de prijsuitreiking niet op.

In de âschaduwâ van de Olympische Spelen heeft adjudant Freddy Keller voor een indrukwekkende sportprestatie gezorgd. De militair van de Koninklijke Marechaussee liet zich onlangs in het Brabantse Achtmaal kronen tot wereldkampioen wielrennen voor masters, ofwel veteranen.

De titel kwam voor Keller als donderslag bij heldere hemel. De voormalig nationaal militair kampioen zat enkele maanden terug namelijk nog diep in de lappenmand, het gevolg van een ernstige val bij een wedstrijd in 2007. Daarbij brak hij meerdere ribben, hielp een sleutelbeen aan gort en blesseerde zich zwaar aan de ruggenwervel.

Na een winter hard trainen klom Keller weer uit het dal, met als kroon op het werk drie prijzen dit jaar. Dat waren de oostelijke district- en de nationale titel, en onlangs dus het wereldkampioenschap voor veteranen.

Terugblikkend op het ârampjaarâ 2007 is de op de Detmerskazerne in Eefde werkzame Keller nog steeds beduusd van de wereldtitel. âHoe moet ik dit uitleggenâ¦? Ik snap er niets van.â