Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 13-08-2008

Te snel

BREUKELEN Op de Brugoprit en de Straatweg heeft de politie dinsdag 12 augustus omstreeks 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Negen bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid en kregen een bekeuring. De bestuurder met de meeste haast reed 78 km/uur, waar 50 km/uur de limiet is. Vier personen droegen geen autogordel en kregen daarvoor een bekeuring.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK Op de Mijdrechtse Zuwe heeft de politie dinsdag van 08.00 tot 11.20 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1954 voertuigen gecontroleerd en reden 157 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 79 km/uur, waar 50 km/uur de limiet is.

Aangehouden voor heling

MAARSSEN - Met een opengebroken slot langs agenten fietsen, is vragen om controle. Dat gebeurde dan ook met een 15-jarige jongen uit Utrecht, die op een vrije nieuwe damesfiets in de wijk Bisonspoor fietste. De jongen werkte, eenmaal aangehouden en op het politiebureau, niet mee aan het verhoor. Van het opengebroken slot was ook het slotnummer weggekrast. De fiets is voor onderzoek in beslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor heling. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Bewoner afgebrande schuur vermist

DE HOEF In een schuur aan De Hoef Oostzijde is dinsdagmorgen 12 augustus omstreeks 08.15 uur brand ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse, heeft geblust en gaf omstreeks 09.40 uur het sein brand meester. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, de politie doet hier onderzoek naar. Onder andere woensdag zal de politie sporenonderzoek bij de woning / schuur verrichten.

In de schuur woonde een man. Hij is nog niet aangetroffen. Dinsdag is aangifte van vermissing van de 58-jarige man gedaan. De politie onderzoekt de vermissing.