Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 13-08-2008

Politie zoekt getuigen conflict

AMERSFOORT De politie is op zoek naar personen die getuige zijn geweest van een conflict dat plaatsvond op woensdagavond 6 augustus rond 20.25 uur op de Arnhemsestraat, ter hoogte van het terras van een horecagelegenheid.

Tijdens dit conflict tussen twee mannen werd een 22-jarige Amersfoorter in het gezicht gespuugd en volgde verbale bedreigingen. Een terrasbezoeker is tussen beide mannen gesprongen en heeft daarmee een mogelijke escalatie voorkomen. De Amersfoorter heeft aangifte gedaan. De politie is nu op zoek naar de man die tussenbeiden is gekomen en nodigt ook andere getuigen van het voorval uit om zich te melden bij de politie van Eemland zuid via het telefoonnummer
0900-8844.

Vuurwerkbom

LEUSDEN In de vroege ochtend van woensdag 13 augustus ging een vuurwerkbom achter de voordeur van een woning af.

Rond 03.30 uur schrokken de bewoners van een woning aan de Akkerwinde wakker van een hele harde knal. Direct roken zij een sterke kruitlucht. De hevig geschrokken bewoners liepen naar beneden en zagen dat de voordeur zwaar was beschadigd en dat de gehele gang schade had opgelopen. Kennelijk had een onverlaat een vuurwerkbom door de brievenbus gegooid. De bewoners hebben geen idee wie de vuurwerkbom bij hen naar binnen heeft gegooid.

Aan getuigen die rond 03.30 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Akkerwinde hebben gezien of die menen te weten wie de vuurwerkbom door de brievenbus heeft gegooid, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer
0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

NS-er bedreigd

AMERSFOORT Op dinsdag 12 augustus werd een man aangehouden voor bedreiging van een NS-medewerker.

Rond 22.45 uur zagen NS-medewerkers dat twee mannen zich hinderlijk ophielden op het Station Amersfoort. De medewerkers spraken de mannen aan. Eén van deze mannen, een 41-jarige man uit Amersfoort, reageerde direct verbaal agressief en bedreigde een NS-medewerker verbaal met mishandeling. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse.

De 41-jarige verdachte werd aangehouden voor bedreiging en werd overgebracht naar het politiebureau. Daarbij vond hij het nog nodig één van de agenten uit te schelden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en voor belediging.

Snelheidscontrole

LEUSDEN De politie heeft op dinsdag 12 augustus van 19.00 uur tot
21.00 uur op de Arnhemseweg op snelheid gecontroleerd. Van 583 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 14 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 70 km/u. De hoogste snelheid was 89 km/u.

Man met bivakmuts

HOOGLAND Een auto met een Amerikaans kenteken en een man met een bivakmuts trokken op dinsdag 12 augustus de aandacht van de politie. Zij werden zelfs vanuit de lucht in de gaten gehouden.

Rond 18.10 uur zag een getuige dat op de Van Boetzelaerlaan vier of vijf mannen in een auto met een Amerikaans kenteken zaten. Eén van hen had kennelijk een bivakmuts op. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en een politiehelikopter die in de buurt was, ging eveneens poolshoogte nemen. Vanuit de helikopter zagen agenten de auto over de Hamseweg in de richting van de Maatweg rijden. Zij gaven dit aan de collegas op de grond door en bleven de auto volgen. Zij zagen dat de auto keerde en terugreed over de Hamseweg in de richting van de Van Boetzelaerlaan. De auto stopte daarna en vervolgens kwamen twee motoragenten ter plaatse. Toen bleek dat de heren niets kwaads in de zin hadden: zij waren bezig met filmopnamen van een ontvoering. Het één en ander werd kortgesloten met de politiemeldkamer, waarna de agenten hun surveillance voort konden zetten.

Snelheidscontroles

WOUDENBERG De politie heeft op dinsdag 12 augustus op twee plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Op de Stationsweg Oost werd tussen 13.15 uur en 14.45 uur de snelheid van 1058 voertuigen gecontroleerd, 86 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 74 km/u.

Van 15.00 uur tot 17.00 uur stond de radar op de Zeisterweg opgesteld. In twee uur tijd passeerden 638 voertuigen, 11 bestuurders reden harder dan de maximumsnelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 96 km/u.

Ontvoering

AMERSFOORT Een ontvoering bleek op dinsdagmiddag 12 augustus toch geen daadwerkelijke ontvoering te zijn.

Rond 14.35 uur liep een vrouw over de Bisschopsweg. Daar zag zij een bestelauto met geblindeerde ruiten geparkeerd staan. Achterin de bestelauto lag een persoon opgerold, die naar haar indruk nog wel in leven was. Vervolgens zag de getuige dat een man en een vrouw de deuren van de bestelauto dichtdeden, instapten en wegreden. De getuige dacht aan een ontvoering en belde direct 112.

De politie ging met meerdere politie-eenheden met zwaailicht en sirene ter plaatse. Agenten spraken met de geschrokken getuige en aan de hand van het kenteken werd naar de auto uitgekeken. De auto bleek op naam van een bedrijf te staan en daar werd contact mee opgenomen. Het bedrijf gaf de gegevens van de bestuurder door.

Agenten namen contact met deze man, 48 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, op. Hij kon de ontvoering bevestigen. Hij had zijn vrouw en dochter op de Bisschopsweg opgehaald. Zijn bestelauto had echter een grijs kenteken en maar twee zitplaatsen. Daarom was zijn 23-jarige dochter achterin de laadruimte gaan liggen en zijn zij zo weggereden. De Amersfoorter en zijn dochter zijn op verzoek van de politie naar het politiebureau gekomen om hun verhaal te verifiëren en hen het gebeuren uit te leggen. De Amersfoorter vond het optreden van de getuige overdreven, de agenten waren dat geheel niet met hem eens en prezen juist de oplettendheid en doortastendheid van haar.

Agenten hebben vervolgens contact opgenomen met de meldster. Zij hebben haar gerustgesteld en bedankt voor haar oplettendheid en scherpte.