Persberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 13-08-2008

Fietser gewond

VEENENDAAL Een fietser raakte op dinsdag 12 augustus bij een ongeval gewond.

Rond 17.10 uur stak een 18-jarige vrouw uit Rhenen op de Grote Beer plotseling het fietspad in de richting van het trottoir over. Een
37-jarige fietser uit Arnhem schrok daarvan, remde en gleed door het natte wegdek onderuit. De fietser brak vermoedelijk zijn duim en liep een snee in zijn kin op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede gebracht.

Hennepkwekerijtje

ACHTERBERG Op dinsdagmiddag 12 augustus werd een hennepkwekerijtje opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie rond
16.20 uur een onderzoek in een woning aan de Zuidelijke Meentsteeg ingesteld. Daarbij werd een kleine hennepkwekerij van bijna 50 hennepplanten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van het kwekerijtje in.

Poging inbraak

RHENEN Twee mannen werden op dinsdagmiddag 12 augustus aangehouden voor een poging tot inbraak.

Rond 15.10 uur zag een getuige dat twee mannen op de Lijsterberg bij een woning wilden inbreken. De bewoonster bleek echter thuis te zijn, waardoor de verdachten bij hun criminele activiteiten werden gestoord en ervandoor gingen. Zij stapten in een auto en reden weg.

Agenten gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse en keken in de omgeving naar de verdachten en hun auto uit. Zij zagen hen op de Cuneraweg rijden. De auto werd aan de kant gezet en de verdachten, mannen van 30 en 37 jaar oud en afkomstig uit Parijs en Hoogland, werden aangehouden. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdagochtend 12 augustus van 10.45 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole op de Wageningselaan gehouden.

Bij de controle werden twintig bekeuringen uitgeschreven: één voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en zestien voor te hoge snelheid.

Diefstal diesel

VEENENDAAL Drie mannen werden op dinsdagochtend 12 augustus aangehouden op verdenking van de diefstal van diesel.

Rond 05.20 uur surveilleerde een medewerker van een beveiligingsbedrijf op de Nijverheidslaan. Hij zag dat daar strak naast een vrachtwagen een busje geparkeerd stond. Hij vermoedde dat er diesel uit de vrachtwagen werd gestolen en draaide zijn auto. Vervolgens zag hij dat een man bij de tank van de vrachtwagen stond. De verdachte wist zich kennelijk betrapt, stapte in het busje en reed weg. De beveiliger ging achter het busje aan en waarschuwde de politiemeldkamer.

Agenten gingen ter plaatse en zagen het busje met daarachter de beveiliger bij de oprit naar de Rijksweg A12 richting Ede. Het busje werd op de oprit aan de kant gezet. De drie inzittenden, een man van
20 en twee van 23 jaar, allen uit Litouwen, werden aangehouden. In het busje werden twee jerrycans, een stuk slang en inbrekersgereedschap aangetroffen. In één van de jerrycans zat diesel, vermoedelijk afkomstig uit de vrachtwagen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.