Persberichten stad Utrecht, 11.25 uur

Utrecht, 13-08-2008

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 augustus op de Adriaen van Ostadelaan een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.

Rond 01.40 uur kreeg een 34-jarige man uit Utrecht een stopteken. De man moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 370 ug/l uit. Met een rijverbod en een proces-verbaal werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Twee mannen aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie op de Paranadreef twee mannen aangehouden op een gestolen fiets.

Tijdens de surveillance zag een agent twee mannen op een fiets over de Paranadreef rijden. De agent zag dat de fiets niet meer voorzien was van een slot. De mannen kregen een stopteken en werden gecontroleerd. Al snel bleek dat het framenummer van de fiets gesignaleerd stond. De fiets was gestolen in Huizen. De mannen 33 en 36 jaar uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Bij een pand aan de Blauwkapelseweg heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en rechercheonderzoek werd rond 17.35 uur een onderzoek ingesteld bij een pand aan de Blauwkapelseweg. In het pand werd in vier ruimten een hennepkwekerij aangetroffen In totaal stonden er 562 planten en 160 stekken. Door de energiemaatschappij wordt een onderzoek ingesteld naar mogelijke diefstal van elektra. De politie stelt nog een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.

Man aangehouden

UTRECHT Een 44-jarige man uit Doorn is aangehouden op verdenking van diefstal.

De politie kreeg dinsdag 12 augustus omstreeks 19.15 uur een melding dat er geld was gestolen bij een horecacomplex aan Het Ledig Erf. Een personeelslid van het horecacomplex had de man aangehouden op aanwijzing van twee andere getuigen. Die hadden gezien dat de man geld had gestolen dat door klanten op tafel was neergelegd voor betaling van consumpties. De man werd ingesloten voor onderzoek en verhoor. Het weggenomen geld is in beslag genomen.

Jongen aangehouden

UTRECHT Een 15-jarige jongen uit Utrecht is aangehouden voor diefstal/heling.

Politiemensen zagen de jongen dinsdag 12 augustus omstreeks 16.10 uur rijden op de Weg naar Parkwijk op een fiets zonder slot. Na onderzoek aan de fiets bleek dat het framenummer was weggeslepen. Op het bureau verklaarde de jongen dat de fiets eigendom was van een 44-jarige Utrechter. Hierop werd de 44-jarige Utrechter op het bureau als verdachte terzake heling gehoord. Hij had de te koop aangeboden fiets voor veel minder dan de werkelijke waarde, van een onbekend persoon gekocht. De fiets is inbeslaggenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.