Politie Haaglanden

Persberichten 13 augustus

Haaglanden, 13-08-2008

Getuigeoproep overval buurtsuper
Den Haag De recherche van Bureau Overbosch komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over een overval op een buurtsuper aan de Jan van Riebeekstraat, dinsdagavond 12 augustus omstreeks 20.00 uur. Drie in het donker geklede mannen met bivakmutsen dwongen het aanwezige personeel onder bedreiging van een vuurwapen geld af te geven. De daders gingen er vervolgens met een flink geldbedrag vandoor in de richting van de Schenkkade en vluchtten daar het fietstunneltje in. Een getuige meldde dat hij twee donker geklede jongens uit de fietstunnel had zien komen, die vervolgens in tramlijn 17 waren gestapt. Agenten lieten deze tram op het Rijswijkseplein stoppen en hielden achterin het voertuig twee jongens, een 18-jarige Hagenaar en een even oude Rijswijker, aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Een derde verdachte werd niet meer aangetroffen. De recherche onderzoekt de overval en de betrokkenheid van de twee aangehouden verdachten daarin. Heeft u dinsdagavond voor of tijdens deze overval iets gezien op de Jan van Riebeekstraat ? Wellicht heeft u gezien waar de derde verdachte heen vluchtte of heeft u anderszins informatie over de drie verdachten? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Overbosch via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Putdekseldieven betrapt
Den Haag Een oplettende getuige zag dinsdagmiddag 12 augustus omstreeks 17.40 uur twee mannen putdeksel wegnemen bij de wegwerkzaamheden op de Schenkkade. Hij belde direct de politie en gaf door dat de mannen inmiddels met de putdeksels in het auto de A12 op waren gereden. Agenten hielden de Haagse broers van 43 en 45 jaar aan. Als reden voor de diefstal gaven zij aan dat zij dachten dat de putdeksel vervangen zouden worden en ze langs de weg lagen om weggegooid te worden. Ze wilden de drie putdeksels inleveren als oud ijzer. Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt.

Overval woning, getuigen gezocht
Honselersdijk Politie Haaglanden is op zoek naar mensen die informatie kunnen geven over een overval op een woning aan de Nieuweweg in Honselersdijk, woensdagmorgen 13 augustus, omstreeks 00.30 uur. De
50-jarige bewoner was alleen in de woning aanwezig toen er plotseling twee gewapende mannen in zijn huis stonden. De mannen hebben het slachtoffer overvallen en toen hij zich verzette, mishandeld. Zij gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor met een auto. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd en hield aan de mishandeling waarschijnlijk oogletsel over. De technische recherche heeft uitgebreid onderzoek verricht in en om de woning. De recherche van Bureau Westland komt graag in contact met mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag wellicht iets vreemds gezien hebben in de (omgeving van de) Nieuweweg. Of wellicht heeft u informatie die kan helpen deze zaak op te lossen. U kunt de recherche van Bureau Westland bereiken via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M.
0800-7000.

Een slok te veel
Den Haag De politie controleerde woensdag 13 augustus om 05.00 uur een
37-jarige bestuurder uit Den Haag op de Gedempte Gracht toen deze met piepende banden wegreed. De Hagenaar had gedronken en moest blazen. Hij blies 855 ugl, waarbij 220 ugl de maximaal toegestane hoeveelheid is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Met alcohol maar zonder rijbewijs
Den Haag Een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats reed woensdagmorgen rond 03.00 uur over de Schalk Burgerstraat, terwijl hij een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid had. Daarbij bleek dat de man te veel gedronken had. Hij blies 595 ugl, terwijl de grens op
220 ugl ligt.

Opnieuw in de fout, twee boetes
Den Haag - Een 14-jarige jongen had dinsdag 12 augustus de scooter, zonder medeweten van zijn vader, meegenomen en was gaan toeren. Politieagenten zagen de scooter rijden en vroegen zich af of de jongen vanwege zijn zeer jonge uiterlijk al wel scooter mocht rijden. De jongen is door zijn vader met de scooter naar huis gebracht. Echter later zagen agenten dezelfde jongen weer rijden met diezelfde scooter. Hierop is de jongen aangehouden en kreeg hij twee processen-verbaal. Eén voor het rijden zonder rijbewijs en één voor het niet verzekerd rijden.

Vol door rood
Den Haag Een 18-jarige man kreeg dinsdag 12 augustus twee processen-verbaal uitgereikt omdat hij met zijn scooter op de Lozerlaan op de rijbaan reed en door het verkeerslicht dat op rood stond. De man reed daarbij vermoedelijk harder dan de toegestane snelheid en de agenten vermoedden dat de scooter was opgevoerd. Hierop is de man aangehouden.

Winkeldievegge op heterdaad betrapt
Den Haag Een 50-jarige vrouw laadde dinsdag 12 augustus in een supermarkt aan de Ambachtsgaarde haar tas vol met flessen shampoo en wasmiddel en wilde daarmee de kassa passeren zonder deze goederen af te rekenen. Een medewerker van de supermarkt zag dit en heeft hierop de politie gewaarschuwd. De vrouw bekende de diefstal en deed afstand van de goederen. Zij is meegenomen naar het politiebureau.

Vernielingen door vechtpartij
Den Haag Twee mannen van 33 jaar en 34 jaar gingen dinsdag 12 augustus omstreeks 20.30 uur op de Withuysstraat met elkaar op de vuist. Het handgemeen is vermoedelijk in de woning begonnen, maar de bewoner heeft de ander man het huis uit gegooid. Hierop heeft deze man van alles wat los en vast zat naar de woning gegooid. De ruit van de woning sneuvelde maar ook een in de buurt geparkeerde auto raakte beschadigd. Beide mannen zijn aangehouden. De reden voor het handgemeen was een geldkwestie.

Veel te hard, rijbewijs kwijt
Leidschendam Een 43-jarige automobilist uit Roelofarendsveen had op dinsdag 12 augustus om 20.20 uur kennelijk erg veel haast. De man reed met een snelheid van 180 km/u over de Rijksweg A4. Op die weg geldt een maximum snelheid van 100 km/u. De man reed in een huurauto, omdat zijn auto met schade ter reparatie bij een autoschadebedrijf stond. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Weer glasplaat los in winkelcentrum
Leidschendam Ten gevolge van de harde wind op dinsdag 12 augustus raakte een glasplaat van de overkapping van het winkelcentrum Leidsenhage los. Omdat de situatie voor het winkelend publiek op de Berkenhove niet ongevaarlijk was, heeft de politie de directe omgeving afgezet, waarna de brandweer getracht heeft de glasplaat te verwijderen. Omdat dit aanvankelijk niet lukte, werd de glasplaat ingeslagen, waarna de promenade op de Berkenhove van de glassplinters werd ontdaan

Aanrijding Zijdeweg, weg kort afgesloten.
Wassenaar Bij een aanrijding op de Zijdeweg omstreeks 17.15 uur waren drie personenautos betrokken, raakte niemand gewond. De Zijdeweg werd enige tijd afgesloten om de beschadigde voertuigen weg te halen.

Man opgepakt voor diefstal kratten
Rijswijk - Personeel van een supermarkt op het Hendrik van Ravesteinplein zag dinsdag 12 augustus om 18.05 uur een man meerdere kratten aan de achterkant van de winkel meenemen. De man fietste weg en kwam even later weer terug kennelijk met de bedoeling nog meer kratten te stelen. Een personeelslid sprak de 48-jarige man uit Den Haag aan, waarop deze de benen nam. Een politieagent in vrije tijd zag de twee voorbijrennen en hield de Hagenaar aan. De man zit nog vast voor verhoor.

Drie jongens vast voor vernieling
Delft - Drie jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar zijn woensdag
13 augustus om 00.57 uur aangehouden op het Doelenplein voor venieling van straatverlichting. Een getuige belde de politie toen hij zag dat de drie jongens, afkomstig uit Kwintsheul, Rotterdam en Delft lampen en stoppen uit de straatverlichting haalden en deze in de gracht gooiden. De drie zitten nog vast voor verhoor.