Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Regels milieuvergunningplicht bedrijven eenvoudiger

De Milieudienst Westfriesland heeft voor de gemeenten Enkhuizen, Medemblik, Wervershoof, Andijk en Hoorn geïnventariseerd hoeveel en welke bedrijven sinds 1 januari 2008 niet langer de verplichte milieuvergunning hoeven aan te vragen.

Het gaat om circa 250 bedrijven, die door de komst van de nieuwe wetgeving (het Activiteitenbesluit) geen vergunningplicht meer hebben. Het nieuwe besluit is bedoeld om de regels op het gebeid van milieuwetgeving eenvoudiger te maken en de administratieve lastendruk voor bedrijven te verminderen. Bedrijven hoeven overigens niets te doen: iedereen valt automatisch onder de nieuwe systematiek. Het uitgangspunt blijft wel hetzelfde: de bescherming van de leefomgeving (het milieu) heeft de hoogste prioriteit.

Tweede fase
Op 1 maart 2008 is VROM de Tweede fase modernisering algemene regels gestart. Een groot aantal bedrijven met een milieuvergunningplicht wordt in deze fase ook onder de algemene milieuregels gebracht, waardoor de milieuvergunningplicht ook voor hen komt te vervallen. De eerste resultaten van deze Tweede fase worden op 1 januari 2010 verwacht.

Voor meer informatie over het nieuwe Activiteitenbesluit en wat dit voor uw bedrijf betekent, kunt u terecht op de website van Milieudienst Westfriesland, www.mdwf.nl.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl