AutoRai

Alain Menu opnieuw op podium in jaarlijkse Argentijnse klassieker

(8/13/2008)
Geheel in traditie heeft Chevrolet Racing dit jaar opnieuw twee van haar coureurs, Alain Menu en Rob Huff, âuitgeleendâ aan het Zuid-Amerikaanse raceteam Chevrolet Elaion voor deelname aan de â200 Kilómetros de Buenos Airesâ. Opnieuw eindigde het Chevrolet Elaion racing team op het podium en met drie autoâs in de top zeven.

De race in Buenos Aires is het belangrijkste evenement op de kalender van het Argentine TC 2000 Touring Car Championship en tegelijkertijd het grootste autosportevenement van het jaar in Zuid Amerika.

De â200 Kilómetros de Buenos Airesâ wordt over bijna het dubbele aantal kilometers verreden dan een normale race in het kampioenschap en het is de enige ronde in het TC 2000 waarbij de autoâs worden bestuurd door teams bestaande uit twee coureurs. Voor deze gelegenheid, en net als in 2006, reden Chevrolet WTCC-coureurs Alain Menu en Rob Huff mee met de vaste Chevrolet-rijders van de Chevrolets Astra in het TC 2000. De derde coureur die het Chevrolet Elaion team in Buenos Aires versterkte was Hoover Orsi, Chevroletâs topcoureur uit het Braziliaanse stock-car kampioenschap.

Cristian Ledesma en Alain Menu finishten als derde, waarbij de Zwitser tijdens zijn stint, de laatste van de race, twee posities naar voren doorschoof. Marcelo Bugliotti en Rob Huff eindigden als zesde, net vóór Ricardo Risatti en Hoover Orsi. Voor Menu was het de vierde podiumfinish in evenzoveel deelnames. De Zwitserse coureur eindigde in 2004 als derde, in 2005 als tweede en won de race in 2006.

Met deze podiumfinish (de vijfde achtereenvolgende voor het Chevrolet TC 2000 team in het evenement in Buenos Aires) en dankzij het bijna dubbele aantal punten dat er in deze race te verdienen viel, heeft Cristian Ledesma zijn achterstand in het kampioenschap verder verkleind en zijn kansen op de titel vergroot. Met 75 punten staat hij nu derde in de rangschikking, die wordt aangevoerd door Guillermo Ortelli (113 punten).

Alain Menu: âIk name de auto over van Cristian toen hij op een prima vijfde positie lag. Gedurende de eerste ronden van mijn stint heb ik eerst de baancondities en de balans van de auto aangevoeld, om vervolgens de snelheid op te pakken. De auto deed het perfect. Ik ben blij dat ik de Chevrolet naar het podium heb kunnen sturen en ben er trots op dat ik opnieuw de kans heb gekregen om aan dit fantastische autosportevenement deel te nemen.â

Rob Huff: âOmdat ik de eerste stint reed, heb ik geprobeerd geen fouten te maken en de snelheid te vinden waarmee we door het startveld naar voren konden komen. Zo liep het ook en dankzij onder andere een zeer snelle rijderswissel zijn we op een uitstekende zesde positie geëindigd. Ik heb me tijdens dit evenement prima vermaakt, zeker na de teleurstelling in 2006, toen ik niet eens plaats kon nemen achter het stuur omdat de auto de strijd al vroegtijdig moest staken.â