AutoRai

KTM X-Bow debuteert in Nederland met spectaculaire demo tijdens Bavaria City Racing

(8/13/2008)
KTM Nederland zorgt aanstaand weekend tijdens Bavaria City Racing voor een absolute primeur. Tijdens het spectaculaire autosportevenement in de Maasstad is de spraakmakende KTM X-Bow voor het eerst rijdend op Nederlandse bodem te zien.

Met aan het stuur niemand minder dan SEAT WTCC-coureur Tom Coronel, die er voor zal zorgen dat het publieksdebuut van de X-Bow in Nederland een onvergetelijk moment gaat worden.

Vanaf september is de opvallende KTM X-Bow in Nederland leverbaar en Bavaria City Racing heeft de absolute publieksprimeur voor een spectaculaire demo. Op zaterdag is de KTM X-Bow in de RaceSalon in Ahoy al te bewonderen op de stand van KTM naast de stand van SEAT. Tevens zal Coronel enkele demo-rides maken. Om vervolgens op zondag âop snelheidâ over het parcours door het centrum van de Maasstad te racen.

Publieksdebuut in Rotterdam
Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Nederland, is uitermate content met het optreden van de X-Bow tijdens het grootste autosportevenement van het jaar. âHet heeft ons bijzonder veel moeite gekost om een auto beschikbaar te krijgen, omdat de X-Bow pas in september leverbaar wordt. Maar we zijn blij dat we met medewerking van de fabriek en de medewerking van SEAT de allereerste auto van ons merk toch in Rotterdam aan de vele duizenden toeschouwers kunnen presenteren. De X-Bow staat voor absolute topprestaties en een ultieme rijervaring en waar komen die twee eigenschappen beter tot hun recht dan tijdens Bavaria City Racing. Met SEAT-coureur Tom Coronel hebben we bovendien een rijder gevonden die beter dan wie ook weet hoe je een auto als de KTM X-Bow tijdens zoân grootschalig evenement op passende wijze aan het Nederlandse publiek presenteert.â

De keuze voor Tom Coronel als bestuurder van de X-Bow lag voor de hand. Recent hebben KTM España en SEAT Sport een samenwerkingsovereenkomst gesloten en in Nederland hebben KTM en SEAT Team Holland, waarvoor Tom Coronel in het World Touring Car Championship uitkomt, besloten dat voorbeeld te volgen. Als onderdeel van die samenwerking zal KTM Nederland tijdens Bavaria City Racing een nieuwe KTM Sport Quad overhandigen aan Tom Coronel en zijn WTCC-team Sunred.

De KTM X-Bow
De KTM X-Bow is de eerste auto van de van oorsprong motorfietsfabrikant KTM. Het ontwerp van de KTM X-Bow stamt van de tekentafel van Kiska Design, waar alle producten van KTM worden geschetst. Voor de ultralichte, koolstofvezel monocoque met een aluminium subframe voor de motor en het chassis, vertrouwde KTM op het Italiaanse Dallara, dat in de wereldwijde racesport toonaangevend is op het gebied van monoposto racewagens. Het resultaat is een krachtige sportwagen geworden met een gewicht van slechts 790 kilogram. De krachtbron, een Audi 2.0L FSI turbomotor, levert 240 pk. De acceleratie van 0-100 km/uur neemt slechts 3,9 seconden in beslag.

De verkoop van de KTM X-Bow start in Nederland begin september en hij wordt leverbaar vanaf ⬠75.388,-. Het topmodel, de Limited Dallara Edition, kost ⬠91.890,-. In Nederland zijn inmiddels zoân tien bestellingen geplaatst, terwijl er nu al serieuze interesse bestaat voor nog een tiental X-Bowâs.