Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 augustus 2008

Aangehouden na aangifte verduistering

Enschede / Almelo

Een 33-jarige Engelsman is dinsdag 12 augustus op het bedrijvenpark in Almelo aangehouden. Hij kon worden aangehouden omdat er tegen hem aangifte was gedaan van verduistering van een stalen balk van 1000 kilo.

Op 31 juli jl. werd door de eigenaar van een metaalbedrijf aan de Handelskade West in Enschede aangifte gedaan van verduistering dan wel oplichting. Op 25 juli was een Engels sprekende man met een kleine vrachtauto met Engels kenteken bij hem gekomen die gevraagd had of hij even een stalen balk mocht lenen om dat als contragewicht te gebruiken. Afgesproken werd dat de balk dezelfde dag nog teruggebracht zou worden. Dit werd niet gedaan en een aangifte werd opgenomen.

Op dinsdag 12 augustus om ongeveer 14.10 uur werd op het bedrijvenpark Twente in Almelo een kleine vrachtauto met een Engels kenteken gesignaleerd waarvan de bestuurder voldeed aan het signalement van de man die op 25 juli in Enschede een stalen balk had geleend en niet had teruggebracht. Deze bestuurder, een 33-jarige Engelsman zonder vaste woon dan wel verblijfplaats, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Enschede. De vrachtauto werd op last van justitie in beslag genomen en afgesleept.

In de loop van dinsdag de 12e augustus is de 33-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (08-096412)

Bestuurder onder invloed moet rijbewijs inleveren

Enschede

Een 58-jarige Enschedese automobilist heeft dinsdagavond 12 augustus zijn rijbewijs in moeten leveren omdat hij te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen.

Dinsdagavond 12 augustus viel om ongeveer 23.00 uur surveillerende politiemensen het rijgedrag op van een automobilist op de Haaksbergerstraat in Enschede. Op de Beltstraat werd de automobilist, een 58-jarige Enschedeër, aan de kant gezet. Hij bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol te zijn en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.61 promille uit en werd het rijbewijs van de 58-jarige ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-101890)

Vrachtauto gestolen

Almelo

In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 augustus werd vanaf een afgesloten terrein aan de Veldkampstraat in Almelo een vrachtwagen ontvreemd.

De 44-jarige Almelose eigenaar van vrachtauto met open laadklep, ontdekte dinsdagmorgen 12 augustus om ongeveer 08.30 uur dat deze auto was verdwenen. Maandagavond 12 augustus stond de auto nog geparkeerd achter een afgesloten hekwerk van een terrein aan de Veldkampstraat in Almelo. Het slot van het hekwerk was geforceerd en de auto, een rode Mercedes 608 met open laadbak met kenteken VX-53-RF, werd weggenomen. (08-101437)

Inzittende gewond bij kop staart aanrijding met vier personenauto's

Hengelo

Een 56-jarige Almelose is dinsdagmiddag 12 augustus gewond geraakt bij een kop staart aanrijding op de Bornsestraat in Hengelo waar vier personenauto's bij betrokken waren.

Dinsdagmiddag 12 augustus werd om ongeveer 16.55 uur een aanrijding gemeld op de Bornsestraat in Hengelo voor de verkeerslichten bij de oprit richting Oldenzaal van de A1. Bleek te gaan om een kop staart aanrijding waarbij vier personenauto's betrokken waren. Een 60-jarige automobilist uit Almelo kwam aanrijden uit de richting van Het Plein en zag te laat dat voor de verkeerslichten een aantal auto's te wachten stond voor het rode verkeerslicht. Hij reed achter op de auto van een 69-jarige Enschedese waardoor ook weer de auto's van een 24-jarige mevrouw uit Rijssen en een 56-jarige Hengeloer werden aangereden die daarvoor stonden te wachten.

Een 56-jarige Almelose die als bijrijdster inzat bij de 60-jarige veroorzaker van de aanrijding raakte dusdanig gewond dat ze met een ambulance voor onderzoek is overgebracht naar het ziekenhuis. Alle andere betrokken zijn terplaatse onderzocht en konden naar huis.

De vier personenauto's waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. Het wegdek dat was besmeurd met o.a. olie is door de gemeente gereinigd. (08-101787)

Fietser gewond na aanrijding met personenauto

Oldenzaal

Een 51-jarige man uit Almelo is dinsdagavond 12 augustus in Oldenzaal gewond geraakt toen hij een personenauto, waarvan de bestuurder vermoedelijk werd verblind door het lage zonlicht, niet meer kon ontwijken.

Dinsdagavond 12 augustus werd om ongeveer 19.25 uur een aanrijding gemeld op de Oude Almeloseweg in Oldenzaal. Bleek dat ter hoogte van de parkeerplaats P1 van het recreatiepark Het Hulsbeek, een 24-jarige automobilist uit Oldenzaal de parkeerplaats op wilde rijden. Bij dit oprijden heeft hij, daarbij verblind door de laagstaande zon, een 51-jarige fietser uit Almelo, die uit de tegenovergestelde richting aan kwam rijden, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de 51-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-101809)

Gestolen auto in brand gestoken

Enschede

Woensdagmorgen werd aan de Vanekerbeekweg in Enschede een brandende personenauto aangetroffen die na een eerste onderzoek vermoedelijk in de loop van dinsdagavond de 12 e augustus aan de Waalstraat in Enschede is ontvreemd.

Woensdagmorgen 13 augustus werd om ongeveer 00.20 uur gemeld dat aan de Vanekerbeekweg in Enschede een brandende personenauto stond. Nadat de brandweer de brand had geblust, de auto is bijna volledig uitgebrand, kon aan de hand van het kenteken contact worden gezocht met de tenaamgestelde. Deze, een 32-jarige Enschedeër, ontdekte toen dat zijn auto was verdwenen vanaf een parkeerplaats aan de Waalstraat in Enschede. Deze is waarschijnlijk ontvreemd en later in brand gestoken. Een onderzoek wordt ingesteld. (08-101908)

Binnenvaartschip kan motorbootje niet ontwijken

Hengelo

Een 36-jarige binnenschipper uit Zwolle kon dinsdagavond 12 augustus al varende op het Twentekanaal aan de Havenkade in Hengelo, een motorbootje dat midden op het kanaal voer niet meer ontwijken.

Dinsdagavond 12 augustus werd om ongeveer 20.30 uur gemeld dat op het Twentekanaal langs de Havenkade West in Hengelo een aanvaring had plaatsgevonden tussen een binnenvaartschip en een motorbootje. Bleek dat een 36-jarige schipper van het binnenvaartschip uit Zwolle over het kanaal had gevaren en plotseling midden op het kanaal een motorbootje had waargenomen.

Hij attendeerde de schipper van dit bootje door te claxonneren op zijn komst maar deze kon daarop de buitenboordmotor niet starten. De schipper van het binnenvaartschip probeerde nog uit te wijken maar dit lukte niet geheel en het motorbootje werd geraakt. Personeelsleden van het binnenvaartschip konden door snel optreden voorkomen dat de schipper van het kleine bootje door de schroef geraakt werd en konden hem net op tijd uit het water hijsen. Deze laatste, een 39-jarige Hengeloer, kwam met de schrik vrij en liep geen letsel op. Het is nog onbekend of het binnenvaartschip schade heeft opgelopen. Wel heeft de 36-jarige schipper bij het uitwijken nog wel de walkant geraakt. (08-101845)

tel. 053-4555588


---- --