Technische Universiteit Eindhoven

Internationale en Nederlandse studenten samen op Intro

Geplaatst: 13 augustus, 2008

Ruim honderd nieuwe internationale masterstudenten en een kleine elfhonderd aankomende bachelorstudenten nemen deze week deel aan de Intro, de introductieweek van de TU/e. Voor het eerst heeft de universiteit een gezamenlijk programma voor deze groepen. In noodtempo leren ze elkaar kennen.

Foto: Bart van Overbeeke

Intro, dat betekent traditioneel vijf dagen lang spelletjes, sport, rondtrekken door de universiteit en door de stad, borrelen en eten. De nieuwe studenten maken niet alleen kennis met de universiteit en hun eigen faculteit, maar ook met elkaar, met ouderejaars en met de vele verenigingen. Die zich allemaal van hun beste en meest verrassende kant willen laten zien.

Dat is voor de gemiddelde 18-jarige Nederlandse al een opeenstapeling van nieuwe ervaringen, maar voor de internationale studenten die meedraaien in het 'Introcircus' helemaal. Daarbij komen vragen boven als "what's up with the bath robes?" en "why are men wearing pink shirts and hats?", en opmerkingen als "I'm used to drinking hot water", blijkt uit verslagen van universiteitskrant Cursor.

Maar los van de verbazing lijken de meesten het wel te waarderen. "Finding out about student life and Dutch culture is more fun than listening to presentations", "It's amazing to see how little effort it takes the Chinese to participate in all the fun", en "Everything is well organized and people are friendly", tekende Cursor ook op in de eerste twee dagen van de Intro.

De introductieperiode van de TU/e loopt van maandag 11 tot en met vrijdag 15 augustus. Enkele hoogtepunten zijn de Sportmarkt op dinsdag, de Cultuurtocht op donderdag en het festival in studentencentrum De Bunker, ook op donderdag.