Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Voorst (gem. Voorst) - Joyriding                          |
Een 33-jarige automobilist uit de gemeente Voorst is in de nacht van dinsdag op woensdag 13 augustus op de Rijksstraatweg in Voorst aangehouden voor joyriding.

Omstreeks 00.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat de man zonder dat hij in het bezit was van een geldig rijbewijs en zonder toestemming van de eigenaar in diens auto reed. De auto werd aangetroffen op de Rijksstraatweg, waarna de man werd aangehouden voor joyriding. De man pleegde in eerste instantie verzet bij zijn aanhouding, waarna een worsteling met de agenten ontstond. Tijdens de aanhouding roken de agenten een alcohollucht. De man is overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij tijdens de ademanalyse 1 promille. De man is ingesloten voor nader verhoor. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de officier van justitie.

|     |Zutphen - Mannen aangehouden met harddrugs                |
De politie heeft dinsdag 12 augustus in Zutphen twee mannen aangehouden voor overtreding van de opiumwet.

Een 48-jarige Zutphenaar werd omstreeks 12.15 uur op de van Drinenstraat aangehouden nadat een agent zag dat hij bij een man harddrugs had gekocht. De man werd overgebracht naar het politiebureau en is na verhoor in vrijheid gesteld. De harddrugs werden in beslaggenomen. De verkoper van de drugs, een 20-jarige inwoner van Deventer, werd korte tijd later op de Kleine Omlegging in Zutphen aangehouden. Bij zijn aanhouding was de man nog in het bezit van harddrugs. Deze werden in beslaggenomen. De man is overgebracht naar het politie bureau en ingesloten voor nader verhoor.

|     |Lochem - Woninginbraak                                    |
In een woning aan de Ampsenseweg in Lochem is tussen maandag 11 augustus 17.00 uur en dinsdag 12 augustus 16.45 uur ingebroken.

Om in de woning te komen hebben de daders een deur geforceerd. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht en werd onder andere audio- en videoapparatuur en een computer weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

|     |Eerbeek- Weggelopen hondje terecht                        |
Het hondje dat na een aanrijding tussen een ruiter en een auto afgelopen zondag 10 augustus in Eerbeek nabij de Eerbeekse brug langs het Apeldoorns Kanaal weg liep is weer terecht. Het dier is inmiddels weer bij de eigenaar, de 66-jarige ruiter uit Zutphen die bij het ongeval gewond raakte.

Het ongeval vond zondagavond j.l. rond 22.00 uur plaats. De ruiter heeft vermoedelijk zonder verlichting op de rijbaan gelopen en werd plotseling opgemerkt door een 67-jarige automobilist uit Houten. Bij de aanrijding die volgde, liep de ruiter ernstig beenletsel op en raakte zijn paard gewond. Korte tijd later is het dier overleden. De kruising werd afgezet voor de hulpverlening en een onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie. De ruiter is opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen. -----------------------
(

(


---- --