Gemeente Schiedam


Augustus

Voorlopig ontwerp ziekenhuislocatie

13 augustus 2008

Van de twee bijeenkomsten van 19 maart en 8 juli 2008 met bewoners over een nieuwe bestemming voor het terrein van het Vlietland ziekenhuis zijn twee verslagen gemaakt, en een voorlopig ontwerp.

Na de bijeenkomst van 19 maart is de gemeente voortvarend aan de slag gegaan met de wensen en aandachtspunten van betrokkenen. De terugkoppeling van de resultaten vond plaats op 8 juli in de vorm van een voorlopig ontwerp. Op deze avond is op onderdelen de nodige discussie gevoerd. Op 8 juli ging het om de presentatie van een voorlopig ontwerp dat dient als basis voor verdere uitwerking en detaillering. In dat voorlopig ontwerp zijn veel van de in de afgelopen maanden ingebrachte aandachtspunten verwerkt.

Voorlopig ontwerp
Er is een optimale balans gezocht tussen de locatie met haar specifieke kenmerken en de invulling ervan. Samengevat:
* De bebouwingsdichtheid van de locatie ligt belangrijk lager dan die van nieuwe wijken die de laatste jaren in Schiedam zijn gerealiseerd.

* Er komt een verkeersvrij binnengebied.

* Er wordt voorzien in ruime parkeergelegenheid dankzij een ondergrondse garage en twee parkeerplaatsen bij iedere kavel.
* Er is een grote hoeveelheid openbaar groen opgenomen; het huidige bomenbestand wordt zo goed mogelijk ingepast.
* Het oude zusterhuis is behouden in het concept.

In combinatie met de grootte van de woningen en veel groen zonder auto's levert dit een hoogwaardig beeld op. Het definitieve ontwerp met een nader uitgewerkte architectuur moet dit ondersteunen. Op de website www.schiedam.nl zijn de verslagen van de bijeenkomsten te lezen.
Klik hier voor meer informatie.