Gemeente Schiedam


Augustus

Aanvragen computers voor gezinnen met een laag inkomen

13 augustus 2008

Computers nemen in het hedendaagse onderwijs een belangrijke plaats in. Kinderen moeten steeds vaker hun huiswerk maken met een computer. Scholen bieden steeds meer de roosters via internet aan en verwachten van kinderen werkstukken via e-mail en met gebruik van internetbronnen. Voor mensen met een laag inkomen is een computer vaak niet betaalbaar. Daarom verstrekt de gemeente Schiedam voor gezinnen met een laag inkomen een computer. De computers zijn voor kinderen in de brugklas van het voortgezet onderwijs.

Let op!
Eenmalig kunnen ook ouders met kinderen die in het afgelopen schooljaar (2007-2008) in de brugklas, de 2e klas of in de 3e klas van het voorgezet onderwijs zaten een computer met printer aanvragen. Die aanvraag moet dan wel voor 1 oktober 2008 bij de gemeente binnen zijn.

Om hiervoor in aanmerking te komen, mag het inkomen niet hoger zijn dan 1.528,- per maand voor een echtpaar met kinderen en 1.375,- per maand voor een alleenstaande ouder. Ook als het inkomen iets hoger ligt kan het nog de moeite lonen om een aanvraag in te dienen.

Wat moet u doen?

* U kunt een aanvraag indienen via het formulier Bijzondere Bijstand. Dit formulier kunt u halen bij de afdelingen Werk en Inkomen aan het Stationsplein 79, bij de Stadswinkel aan het Stadserf of via de website www.schiedam.nl;
* Zijn uw inkomensgegevens en uw vermogen niet bekend bij de gemeente, dan moet u hiervan bewijsstukken inleveren;
* De computer die u aanschaft moet altijd een desktop zijn. Een laptop wordt niet vergoed;

* De computer en printer die u aanschaft mogen niet duurder zijn dan 700,-. Als ze wel duurder zijn dan wordt niets vergoed.
* Als u recht heeft op een computer wordt ook een tegemoetkoming voor internetkosten vergoed van 200,-.

Vraagt u wel aan waar u recht op heeft?
Om zeker te weten dat u alles aanvraagt waar u recht op heeft of als u moeite heeft met het invullen van formulieren, neemt u dan contact op met de medewerkers van de Formulierenbrigade. Ze hebben spreekuren op verschillende locaties in de stad. Belt u voor meer informatie met telefoonnummer 010-246 5299. U kunt ook mailen naar formulierenbrigade@schiedam.nl. Meer informatie is te vinden op www.schiedam.nl/formulierenbrigade.

Klik hier voor meer informatie.