Gemeente Schiedam


Augustus

Nieuw afvalbrengstation is groter en gemakkelijker

13 augustus 2008

Irado heeft een nieuw afvalbrengstation ingericht, dat ruimer van opzet en gebruiksvriendelijker is dan het oude aan de Van Heekstraat. Vanaf 18 augustus kunt u uw grofvuil aanbieden op het nieuwe adres aan de Fokkerstraat 550. Alle inwoners van Schiedam kunnen op vertoon van hun legitimatiebewijs grofvuil makkelijk en zonder afspraak kwijt.

Wat kunt u aanbieden
Op het afvalbrengstation kunt u verschillende soorten afval aanbieden zoals klein chemisch afval, wit- en bruingoed, asbest, snoeiafval, puin, autobanden, vlakglas, dakleer, hout en zand/grond. Op het station wordt al het aangeboden afval gescheiden. Materialen als glas, gft en hout kunnen worden hergebruikt.
Asbest en klein chemisch afval moeten zeer zorgvuldig worden verwerkt om geen gevaar voor de gezondheid op te leveren. Irado draagt hier zorg voor. Voor het aanbieden van asbest gelden strikte regels. Op de website irado.nl kunt u hier meer informatie over vinden.

Kosten en openingstijden
De meeste soorten afval kunt u kostenloos aanbieden bij het afvalbrengstation. De kosten hiervoor zijn verwerkt in de gemeentelijke afvalstoffenheffing. Jaarlijks kunt u één ton grond gratis aanbieden. U moet wel betalen voor puin, banden en caravans of aanhangers.
Het afvalbrengstation is zes dagen per week geopend, op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. Het afvalbrengstation aan de Van Heekstraat is vanaf 18 augustus gesloten.

Open dag
Op zaterdag 4 oktober is iedereen van harte welkom op de open dag. Van 10.00 uur tot 14.00 uur kunt u het afvalbrengstation aan de Fokkerstraat bewonderen. U kunt dan ook een bezoek brengen aan het naastgelegen bedrijfspand van Irado, dat ook nieuw is. Klik hier voor meer informatie.