Ecorys

ECORYS Nederland BV Postbus 4175 3006 AD Rotterdam

Bezoekadres Watermanweg 44 3067 GG Rotterdam

T 010 453 88 00 F 010 453 07 68

© 2008 ECORYS Nederland BV
G.J. Klein Bluemink aangesteld als directeur gebiedsontwikkeling haven Den Helder

13 augustus 2008 - Dr. Geert Jan Klein Bluemink, directeur ECORYS Vastgoed, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder aangesteld als `directeur gebiedsontwikkeling haven'. In deze tijdelijke functie zal hij de benodigde besluitvorming voor de gebiedsontwikkeling van de Helderse haven verder voorbereiden.

Foto Geert Jan Klein Bluemink Geert Jan Klein Bluemink zal voor de gemeenteraad van Den Helder een voorstel ontwikkelen, op basis waarvan de gemeenteraad in de zomer van 2009 een definitieve keuze zal kunnen maken rond de aanleg van een Groene stroomhaven in Den Helder. De opdracht omvat ook een voorstel voor de oprichting van een havenbedrijf op afstand van de gemeente. Naast de contacten met college, gemeenteraad en de ambtelijke organisatie heeft Geert Jan Klein Bluemink in deze functie ook een belangrijke rol als het gaat om de belangenbehartiging van de Helderse haven bij tal van instanties, zoals de ministeries, de provincie, de Koninklijke Marine, marktorganisaties en privébedrijven.

De gemeente Den Helder ontwikkelt een duurzame economie met als belangrijkste dragers: offshore, haven, kennis & technologie, duurzame energie, toerisme & recreatie en zorg & wellness. In het strategisch plan `Op eigen kracht' is de haven van Den Helder daarbij aangewezen als één van de prioriteitsgebieden, verder te ontwikkelen met toepassing van de methode van gebiedsontwikkeling. Strategisch vertrekpunt is dat de zeehaven van Den Helder het natte-logistieke draaipunt vormt van de Noordzee.