Ingezonden Persbericht

Ter Haak Group breidt containerdepot-faciliteiten verder uit

CCA officieel empty depot in Amsterdam voor CMA-CGM

Amsterdam, 13 augustus 2008 - Met ingang van 1 augustus jl. is Container Company Amsterdam (CCA), onderdeel van de Ter Haak Group, voor de regio Amsterdam officieel aangesteld als empty containerdepot voor de Franse rederij CMA-CGM uit Marseille. CMA-CGM behoort tot de drie grootste containerrederijen ter wereld. De Ter Haak Group breidt met deze ontwikkelingen haar containerdepot-faciliteiten aanzienlijk uit.

Met de uitbreiding speelt de Ter Haak Group in op de behoefte aan extra service in de Amsterdamse Haven. Havenbedrijven, waaronder de Ter Haak Group, achten het investeren in groei van cruciaal belang voor de algehele ontwikkeling van de haven. Naast de onlangs in gebruik genomen nieuwe Terminal Entrance en het nieuwe hoofdkantoor aan de Amerikahaven, staan meer nieuwe uitbreidingsplannen op stapel. In Shanghai opent de Ter Haak Group het InterAsia kantoor en in Almere wordt verder uitgebreid met een warehouse van 12.000m2.

Over CCA

Reeds jaren is CCA Amsterdam de marktleider op het gebied van in- en verkoop en verhuur van allerlei typen zeecontainers, offshorecontainers en cabins, zowel nieuw als gebruikt. In Roemenie heeft het een eigen containerfabriek.

Op de terminal aan de Ruijgoordweg in Amsterdam werkt CCA als Service & Repair Provider tevens voor de grotere Deep Sea klanten van het zusterbedrijf United Stevedores Amsterdam zoals o.a. Grimaldi, NileDutch en Delmas. Na de acquisitie van Delmas door CMA-CGM was de stap dus snel gemaakt. Jaarlijks worden meer dan 100.000 lege containers ontvangen, hersteld en gereinigd om vervolgens weer ingezet te worden. Hiertoe heeft CCA op de dedicated USA terminal zelf beschikking over 40.000m2 opslag capaciteit, 1.000m2 overdekte workshop, een wasplaats, 40 reeferplugs en 6 Kalmar empty containerhandlers. Daarnaast kan zij volledig gebruik maken van alle terminalfaciliteiten van het zusterbedrijf.

Over de Ter Haak Group
Het Amsterdamse familiebedrijf, de Ter Haak Group, is sinds 1911 gevestigd in en rondom de Amsterdamse haven. Het concern bestaat uit een combinatie van een aantal hooggespecialiseerde havenbedrijven. Ingrediënten als moderne faciliteiten, vakmensen, een optimale bereikbaarheid, familietraditie en betrokkenheid hebben ertoe geleid dat de group één van de snelst groeiende bedrijven in het Amsterdamse Havengebied is.

Einde persbericht.

Noot voor de redactie (