Gemeente Bolsward


Nieuws
13-08-08

Inspraak evenementenbeleid, geef uw mening!


In de gemeente Bolsward worden veel evenementen georganiseerd. Grote evenementen, zoals de Heamieldagen en de Elfstedenrijwieltocht, maar ook kleinere evenementen, zoals rommelmarkten en muziek op het Marktplein in de zomer.

Om de evenementen zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er regels vastgesteld en afspraken gemaakt. Deze worden vastgelegd in het evenementenbeleid

Bij de organisatie van een evenement komt veel kijken; de aanvraag van een vergunning, het regelen van verkeersafzettingen en voldoende parkeerplaatsen, enz. Daarnaast moet duidelijk zijn wie wat regelt, zorgt de gemeente of de organisatie bijvoorbeeld voor een toiletwagen? Ook de politie moet op de hoogte zijn van het evenement, zodat er op die dag voldoende politieagenten aanwezig zijn.

Ontwerp evenementenbeleid

Het college heeft het ontwerp van het Evenementenbeleid op 27 mei j.l. vastgesteld. Het ontwerp ligt vanaf 14 augustus a.s. gedurende zes weken ter inzage. Tijdens deze periode kunt u een zienswijze indienen als u inwoner van Bolsward bent of belanghebbende. Vervolgens zal in oktober het evenementenbeleid definitief vastgesteld worden.

Ter inzage

Het ontwerp ligt tijdens openingstijden ter inzage:


1. op het gemeentehuis, sector Wonen en Werken, afdeling VROM, Kerkstraat 30;


2. in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1.

Klik hier en download het ontwerp evenementenbeleid.

Wilt u uw mening geven?

De schriftelijke zienswijze kan gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, Postbus 33, 8700 AA BOLSWARD. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met afdeling VROM, doorkiesnummer 0515-578788 of 0515-578786.

relevante downloads

* Ontwerp evenementenbeleid.pdf (92.12 KB)

feed