Overstromingen in Pakistan

13 augustus 2008, Den Haag - Pakistan is begin augustus getroffen door zware overstromingen. Vooral in de provincies North West Frontier en Punjab is de nood hoog. Unicef vraagt de internationale gemeenschap om financiële steun.

In de provincie North West Frontier lijden circa 200.000 mensen onder de gevolgen van de overstromingen, die zijn verooraakt door hevige regenval. Hele dorpen staan onder water en watervoorzieningen zijn beschadigd of door rivierwater vervuild geraakt. In de provincie Punjab zijn honderden lemen huizen door het water verzwolgen. Ongeveer 150 dorpen zijn onbewoonbaar geworden, waardoor duizenden mensen nu dakloos zijn.

Unicef werkt met andere hulporganisaties en de regering van Pakistan samen om deze mensen te helpen. Zij richt zich daarbij met name op de hulp aan vrouwen en kinderen. De VN-kinderrechtenorganisatie heeft 5 miljoen dollar (ruim 3,3 miljoen euro) nodig om noodhulp te kunnen bieden op het gebied van gezondheidszorg, voeding, schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne, onderwijs en het beschermen van kinderen.