Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 13 augustus


* MAN SLAAT EX

SCHIEDAM - Op de Mgr. Nolenslaan heeft de politie dinsdagmiddag een 44-jarige Schiedammer aangehouden, nadat hij zijn ex-vrouw had geslagen. De man zat bij een snackbar, toen zijn ex langsliep. De Schiedammer stond op en greep de 44-vrouw letterlijk in haar nekvel. Nadat hij haar had geslagen en bedreigd belde de vrouw de politie en werd de man gearresteerd.


* BERICHTEN MAASSLUIS

HOND VALT BAASJE AAN
Op de Lavendelstraat heeft een hond dinsdagochtend geprobeerd zijn zwangere baasje in haar onderbuik te bijten. De 21-jarige vrouw was hiervan erg geschrokken en had de hond op het balkon gezet. Politieagenten van de Hondenbrigade zijn bij de vrouw geweest en adviseerden haar de hond weg te doen.
OMGEWAAIDE BOOM: GEEN GEWONDEN
Op de Weverskade is dinsdagmiddag een boom van acht meter omgewaaid. De boom kwam op de rijbaan terecht. Gelukkig raakte niemand gewond. De brandweer verwijderde de boom.


* MEISJE GEWOND NA AANRIJDING
VLAARDINGEN - Een 16-jarige meisje is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Rond half twee reed de Schiedamse op haar scooter over de Kethelweg. Ter hoogte van de BM de Bordesplein stond een bus dubbel geparkeerd waardoor het overzicht dusdanig slecht was dat een tegemoetkomende automobiliste haar laat zag en niet meer kon ontwijken. Het meisje viel er raakte hierbij lichtgewond. Zij is ter observatie overgebracht naar het Holyziekenhuis. De 35-jarige Vlaardingse automobiliste bleef ongedeerd. De technische ongevallen dienst doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.


* MOTORRIJDER TE WATER NA ONTWIJKEN KAT
SPIJKENISSE - Een 27-jarige man is dinsdagavond lichtgewond geraakt nadat hij met zijn motor in het water belandde. De Spijkenisser reed rond acht uur over de Westdijk toen hij een overstekende kat wilde ontwijken. Op dat moment verloor hij de controle over het stuur en belandde in het nabijgelegen sloot. De motorrijder is overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis waar bleek dat hij een lichtgekneusde enkel had.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR 'OPENBARE DRONKENSCHAP'

SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hielden dinsdagavond een vrouw aan. De 33-jarige inwoonster van Spijkenisse viel in beschonken toestand een exvriend lastig bij zijn woning aan de Sniphoek. Nadat agenten diverse malen hadden geprobeerd haar weg te sturen en zij hier geen gehoor aan gaf, werd ze rond half elf aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.
De vrouw krijgt een bekeuring voor de openbare dronkenschap.


* ONDERZOEK NAAR INBRAAK
STELLENDAM - Politieagenten onderzoeken de inbraak bij een bedrijf aan de Pampus. Dinsdagavond bleek rond half negen dat er ingebroken was bij het busbedrijf. De inbrekers sloegen een ruit in en kwamen zo binnen. Wat er precies weg is wordt geinventariseerd. De politie onderzoekt onder andere aan de hand van camerabeelden de inbraak.


* MOTORBOOT GESTOLEN
HEENVLIET - Politieagenten van district de Eilanden onderzoeken de diefstal van een motorboot. Tussen woensdag 5 en zaterdag 9 augustus werd de boot gestolen van zijn locatie aan de de Kanaaldijk.


* RIJBEWIJS INGEVORDERD
DIRKSLAND - Op de Oudelandsedijk is dinsdagmiddag het rijbewijs van een 34-jarige man uit Den Bommel ingevorderd. De man reed er 120 km/uur, terwijl maar 60 km/uur is toegestaan.


* RUIT VAN AUTO INGESLAGEN
ROZENBURG - In de nacht van maandag op dinsdag is de ruit van een auto ingeslagen. De auto stond geparkeerd op de Esdoornlaan. Tussen één en vijf werd de ruit aan de bijrijderszijde vernield. De politie doet onderzoek naar een mogelijke verdachte.


* VECHTPARTIJ NA 'GOKONENIGHEID'
ROTTERDAM PENDRECHT - Een 44-jarige Rotterdammer is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een vechtpartij. Een onenigheid in een casino aan de Krabbendijkehof werd later voortgezet op de Krabbendijkestraat. De onenigheid ontaardde rond half vier in een vechtpartij tussen het slachtoffer en een vijftal mensen waarbij één van hen een stoeptegel uit de grond trok en deze in de richting van de Rotterdammer wierp. Hij werd op het hoofd geraakt. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van getuigenverklaringen en camerabeelden.


* VROUW GEWOND NA STEEKPARTIJ; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM TARWEWIJK - De politie onderzoekt een steekpartij waarbij een 24-jarige Rotterdamse gewond raakte. Het slachtoffer werd dinsdagmiddag rond half vier diverse malen met een mes gestoken in haar woning aan de Mijnsherenlaan. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig. Ambulancepersoneel vervoerde haar in niet levensbedreigende toestand naar het EMC. Kort hierop werd een verdachte, een 24-jarige Capellenaar, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij is ingesloten. De aanleiding voor de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.


* MAN MET RIEK GESTOLEN
LOMBARDIJEN - Bij een manege aan de Smeetlandsedijk is dinsdagavond een 48-jarige Rotterdammer met een riek gestoken. De man had ruzie met een 63-jarige Rotterdammer en zou hem geslagen hebben. Hierop stak de 63-jarige op hem in. Waarover de ruzie ging is nog onduidelijk. Beide mannen zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.


* STENENDIEF AANGEHOUDEN
OUD-IJSSELMONDE - Bij een bedrijf aan de Stadionweg heeft de politie van district Feijenoord-Ridderster een 49-jarige man aangehouden, die een lading bakstenen wilde stelen. Rond kwart over vier kreeg de politie de melding dat een onbekende man met zijn auto het bedrijventerrein opgereden was en de stenen in zijn auto had geladen, waarna hij weg wilde rijden. De mensen die op dat moment op het terrein aan het werk waren, versperden hem echter de weg. Hierop laadde hij de stenen weer uit. De Rotterdammer vertelde tegen gewaarschuwde politieagenten dat hij de stenen wilde gebruiken voor de verbouwing van zijn tuinhuisje. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.


* VIJF JONGE FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
VREEWIJK - Op de Valkeniersweg zijn dinsdagavond vijf jongeren aangehouden, nadat zij de fiets van een leeftijdsgenootje hadden gestolen. Eén meisje en vier jongens in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar hadden, onder bedreiging van een mes, de fiets van een 15-jarige jongen gestolen. Gealarmeerde politieagenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en troffen de jongeren met de gestolen fiets aan. De jonge Rotterdammers zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden hun ouders in kennis gesteld.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - KRALINGSE BOS - Een bejaarde vrouw is dinsdagochtend gewond geraakt. De 87-jarige Rotterdamse stak rond acht uur de Prinsenlaan over. Een 20-jarige Rotterdamse automobilist zag de vrouw door nog onbekende oorzaak te laat en kon haar niet meer ontwijken. De spiegel van de auto raakte de vrouw waardoor zij ten val kwam. Haar enkel kwam onder het wiel van de auto. Zij is met een gebroken enkel en een hoofdwond naar het Erasmus MC gebracht. De technisch ongevallen dienst onderzoekt het ongeval.


* SNELHEIDSCONTROLE NA KLACHTEN
ROTTERDAM - Politieagenten van district Oost hielden dinsdagmiddag een snelheidscontrole. Buurtbewoners hadden aangegeven dat er onveilig gereden werd op de Honingerdijk. Tussen tussen kwart over drie en kwart over vier is er gecontroleerd. Zeven automobilisten reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur. Zij zijn bekeurd.


* OPENSTAANDE BOETES ALSNOG BETAALD
Op de A16 heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige man uit Den Haag staande gehouden, omdat hij in een auto reed waarvan de APK al twee jaar verlopen was. Ook bleek de man nog ruim 1000 euro aan boetes open te hebben staan. Deze kon de man direct afrekenen.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
MIDDELLAND - De politie van district West heeft dinsdagavond een 49-jarige man aangehouden, die ervan wordt verdacht vlak daarvoor iemand met een mes te hebben bedreigd. Rond kwart over zeven kreeg de politie een melding van een bedreiging aan de Vissersdijk. Twee vrachtwagenchauffeurs zouden ruzie gekregen hebben, omdat de één de weg voor de ander versperde. De verdachte was na de bedreiging in zijn vrachtauto gestapt en weggereden. Politieagenten pikte de vrachtwagen bij de kruising van de Westblaak en de Rochussenstraat op en gaven hem een stopteken. Hieraan voldeed de bestuurder. De Rotterdammer gaf toe even daarvoor ruzie te hebben gehad, maar wilde het mes niet aan de agenten afgeven. Hierop hielden zij hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen.