Gemeente Enschede

Website Taalbeleid Enschede in de lucht

Met het begin van het nieuwe schooljaar starten we ook met de website Taalbeleid Enschede: www.taalbeleid-enschede.nl. Om de informatievoorziening rond dit belangrijke thema te verbeteren heeft de gemeente Enschede deze website ontwikkeld. De website is bedoeld voor professionals die actief bezig zijn met taalbeleid, zoals peuterspeelzaalleid(st)ers en leerkrachten.
Zij kunnen de beleidsontwikkelingen volgen, nagaan welke afspraken zijn gemaakt en hoe deze zijn geregeld en documenten raadplegen. Kortom: op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen. Daarnaast staat op de website ook veel nuttige informatie voor andere geïnteresseerden.

Een goede taalbeheersing en taalvaardigheid is voor kinderen één van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle schoolloopbaan en vervolgens een goede uitgangspositie voor het betreden van de arbeidsmarkt. Dat is dan ook de reden dat scholen, peuterspeelzalen, de kinderopvang en de gemeente Enschede zoveel waarde hechten aan dit thema.
Bij de start van het nieuwe schooljaar ontvangen de professionals ook een populaire versie van de nota Taalbeleid in Enschede. Deze is overigens ook te downloaden via www.taalbeleid-enschede.nl. Hierin staat onder andere beschreven wat allemaal gedaan en bereikt is, maar ook dat er nog veel moet gebeuren.
Wethouder Eric Helder is ervan overtuigd dat de website samen met de overige informatie een bijdrage levert aan de mogelijkheden voor de Enschedese jeugd om zich verder te ontplooien.