Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie tevreden over verloop wedstrijddag

Publicatiedatum: 13-8-2008 23:54:41

ARNHEM - De politiekorpsen Gelderland-Midden en Twente zijn tevreden met het verloop van de wedstrijddag op woensdag 13 augustus, die in het teken stond van de Champions League voorronde tussen FC Twente en Arsenal. De politie heeft op diverse plekken in Arnhem en ook op de reisroutes van de supporters de openbare orde gehandhaafd. De politie heeft veel energie gestoken in haar informatiepositie. Door vroegtijdig risico's te signaleren, konden onveilige situaties worden voorkomen. Op een paar kleine schermutselingen na is de dag ordelijk en in goede sfeer verlopen. Verspreid over de hele dag zijn in totaal 11 aanhoudingen verricht.

Supporters werden vroegtijdig gespot op treinstations en parkeerplaatsen. Ook de belangrijke verkeersaders werden voordurend in de gaten gehouden door motorrijders, zodat het verkeer goed kon doorstromen.

In het uitgaansgebied (Korenmarkt e.o.), waar veel alcohol werd genuttigd, werden de supportersgroepen van FC Twente, Vitesse en Arsenal nauwgezet in de gaten gehouden. Met Arsenalsupporters hebben zich geen incidenten voorgedaan. Spanningen tussen FC Twente en Vitesse werden snel weggenomen door de aanwezige agenten. Zij wisten enkele keren de groepen te scheiden en zo ongeregeldheden te voorkomen. In totaal zijn 11 aanhoudingen verricht voor verschillende vergrijpen, zoals het niet voldoen aan de ID-plicht, het plegen van openlijk geweld, mishandeling en drugsbezit (cocaïne). Het betreft elf mannen in de leeftijd van 17 tot 37 jaar oud en afkomstig uit diverse plaatsen van het land. Vier van de elf verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

De politie Gelderland-Midden en Twente ontvingen bijstand van de korpsen: Utrecht, Groningen, Brabant-Noord, Haaglanden, Gelderland-Zuid, Drenthe, IJsselland, KLPD (Spoorwegpolitie en Verkeerspolitie) en KMAR.

(08-109725)

voor nadere informatie (donderdag vanaf 08.30): Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---