Ingezonden persbericht


ZXZW Persbericht, Tilburg, 22 augustus 2008 Voor directe publicatie

ZXZW presenteert dansprogramma

Zoals een beroemde 20ste eeuwse filosoof ooit zong: "I want to break free." Onder de naam Space That Can Be Filled presenteert het ZXZW-festival voor onafhankelijke cultuur in Tilburg een dansprogramma waar de bastaardvorm van de moderne danskunst centraal staat. Individuele makers tonen de diversiteit van de hedendaagse onfhankelijke dans- en theaterwereld.

Het programma wordt gecureerd door Sonja Augart (Fragmenta) en bevat verschillende internationale voorstellingen die al met succes op diverse internationale festivals te zien waren.

Zowel op locatie, als in theater De NWE Vorst zijn in de week van 15 tot 19 september verschillende voorstellingen te zien. Het Tilburgse dansgezelschap Vloeistof voert hun voorstelling "Popcorn Pretpark" op in een heuse bioscoop. Het fysieke theater van Ivo Dimchev, de beeldende taal van de Duitse choreografe en danseres Sonia Si Ahmed, de kersenmarteling in "Death is Certain" van Eva Meyer Keller en de Nederlandse première van "Born in the 80's" van de Zweedse choreografen Moa Hanssen en Mirjam Klebel vinden plaats in de NWE Vorst in Tilburg.

Er zijn zowel dagkaarten als passe-partouts verkrijgbaar. Meer informatie op www.zxzw.nl.

ZXZW is een grootschalig festival voor independent cultuur. Vanuit een stevige muzikale basis brengt het ook beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans. ZXZW vindt plaats van 14 tot en met 21 september in de gehele Tilburgse binnenstad. Van kraakpand tot burgemeesterskamer. Van museum tot metalkroeg.

Zie voor meer informatie over het festival ook www.zxzw.nl, http://zxzwblog.com/, www.myspace.com/zxzwtilburg, www.youtube.com/zxzwtilburg en http://www.last.fm/user/zxzw