Gemeente Alkmaar

Burgemeester Bruinooge brengt persoonlijk eerste welkomstpakket langs

Nog voordat de burgemeester aanbelde deed Roxanne Jansen vandaag enthousiast haar voordeur aan de Visserslaan open. Zij was namelijk de eerste nieuwe inwoner in Alkmaar die, uit handen van de burgemeester, het nieuwe welkomstpakket in ontvangst nam. Ook was Roxanne een van de eerste gebruikers van het nieuwe digitale formulier voor het doorgeven van een verhuizing.

Nieuwe inwoners van Alkmaar die zich vanaf 1 augustus 2008 inschrijven ontvangen van de gemeente Alkmaar een welkomstpakket. Het welkomstpakket is speciaal samengesteld voor nieuwe inwoners om ze kennis te laten maken met de diversiteit van Alkmaar. Per jaar vestigen ongeveer 5000 nieuwe inwoners zich in Alkmaar. Burgemeester Bruinooge: "Het pakket is bedoeld als een 'warm welkom' in de stad. Op deze manier hoop ik dat de nieuwe inwoners zich snel thuis voelen in Alkmaar."

Inhoud welkomstpakket
De inhoud van het welkomstpakket is voor iedere nieuwe inwoner gelijk en bevat:
* Welkomstbrief van de burgemeester
* Gemeentegids Alkmaar 2008
* Stadsplattegrond
* Burgerjaarverslag 2007
* Flyer 'Wacht niet langer, maak een afspraak'
* Flyer 'Service en kwaliteit binnen de afgesproken tijd'
* Twee toegangskaartjes voor het Stedelijk Museum
* Tegoedbon voor een Alkmaarse vlag
* Pen, sticker en notitieblok met het wapen van Alkmaar

Digitaal loket

Vanaf 23 juli 2008 kunnen ook toekomstige inwoners van Alkmaar hun verhuizing vanachter de computer regelen. Alkmaarders die binnen Alkmaar verhuizen konden dit al vanaf oktober 2007.

De lijst van digitale producten en diensten breidt zich steeds verder uit. Zo kunnen Alkmaarders via het 'Digitaal Loket' onder andere ook hun grof(huis)vuil aanmelden en een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie aanvragen.

DigiD
Het digitaal doorgeven van een verhuizing kan alleen via DigiD. DigiD is een gemeenschappelijk systeem voor de overheid, waarmee ze de identiteit van haar inwoners kan verifiëren op het internet. Wie nog niet in het bezit is van de DigiD-inlogcode, kan deze aanvragen op www.digid.nl . Meer informatie over verhuizen is te vinden op www.alkmaar.nl onder 'Inwoners' en het kopje 'Burgerzaken'.

Noot voor de pers:

Chantal Kolleman

Medior Communicatieadviseur

Gemeente Alkmaar

T 072 - 548 8986

www.alkmaar.nl

aanwezig op: ma-di-wo-do-vr