Ingezonden persbericht

Persbericht
Toonaangevend onderzoeksbureau Gartner vermeldt ZyLAB in
belangrijke rapporten
Amsterdam, 14 augustus 2008 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, is opgenomen in vier verschillende Gartner rapporten, die afgelopen maand zijn gepresenteerd. Onderwerpen in deze rapporten zijn compliance-, e-Discovery- en content management oplossingen. De titels van de rapporten zijn 'Hype Cycle for Content Management' (8 juli 2008), 'Using the Electronic Discovery Reference Model to Process, Review and Analyze Digital Evidence' (11 juli 2008), 'Using the Electronic Discovery Reference Model to identify, Collect and Preserve Digital Evidence' (11 juli 2008) en 'Hype Cycle for Governance, Risk and Compliance Technologies, 2008' (16 juli 2008).

Het ZyIMAGE Information Access platform is een compleet XML-gebaseerd systeem dat voorziet in een robuuste basis voor het Archivering- en Lange termijn Management. Het is bedoeld voor alle belangrijke informatie, van gedigitaliseerde documenten tot elektronische bestanden en van e-mail met bijlagen tot multimedia.
De kerntechnologie van het Information Access Platform zorgt dat het vinden van, toegang krijgen tot en het organiseren van specifieke data kan worden uitgevoerd via een standaard browser op een simpele, snelle en beveiligde manier. Gebruikers kunnen extra modules toevoegen om de gewenste, kosteneffectieve oplossing te creëren voor specifieke projecttypes of businessprocessen. Hiermee worden onder meer Document management, Content management, workflow, e-discovery en e-disclosure bedoeld.

De ZyIMAGE e-Discovery suite biedt organisaties een geïntegreerde e-discovery management oplossing die informatie vastlegt, onderzoekt, structureert en toont op een simpele en efficiënte manier. De oplossing is gebouwd in een stabiele XML dataopslag en voorziet de gebruikers van een onderzoeks-tool die vitale informatie analyseert, doorzoekt, ontsluit en archiveert via een standaard Internet browser. Alle ongestructureerde data wordt opgeslagen voor zolang dat nodig is en geïntegreerde functionaliteiten maken het voor gebruikers mogelijk om nieuwe data vast te leggen en toe te voegen, analyseren en samenwerken op de data, specifieke informatie te anonimiseren (indien nodig) en het terugvinden en het delen van documenten. ZyIMAGE is erg schaalbaar vanwege de modulaire structuur. Hierdoor is het een oplossing die aan organisatorische vereisten van zowel afdeling- als organisatieniveau voldoet.

"ZyLAB heeft veel ervaring, meer dan het grootste deel van onze concurrenten. Door onze 25 jaren aan ervaring hebben wij één van de meest betrouwbare en complete informatie toegangsoplossing ontwikkeld die vandaag de dag beschikbaar is", aldus Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "Deze onafhankelijke onderzoeksrapporten onderstrepen onze zichtbaarheid binnen de markt en geven een bevestiging van de levensvatbaarheid van onze innovatieve technologieën. Wanneer een organisatie op zoek is naar een content management of e-discovery oplossing, kun je niet om een bedrijf als ZyLAB heen."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore. Voor meer informatie: www.zylab.com