Ingezonden persbericht

Hoorn, 14 augustus 2008

Playmobil-expo trekt 20.000 bezoekers in 7 weken

In het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn werd donderdag de 20.000-e bezoeker van de Playmobil-tentoonstelling verwelkomd. De gelukkige was de 7-jarige Damian van den Boogaard uit Den Haag die werd gefeliciteerd door directeur Hans Stuijfbergen en een keuze mocht maken uit de Playmobil-Shop in het museum. De familietentoonstelling "De wereld van PLAYMOBIL" is nog tot en met 26 oktober 2008 in het populaire Hoornse museum te zien.

De tentoonstelling "De wereld van PLAYMOBIL" in het Museum van de Twintigste Eeuw geeft een goed beeld van de ontwikkeling van Playmobil in de afgelopen 35 jaar. Speelgoed uit de jaren 30, 50 en 60 laat zien dat het familiebedrijf Geobra Brandstätter uit Zirndorf, naast PLAYMOBIL, op enkele andere grote successen terug kan kijken. Zo lanceerden ze ondermeer de Hoelahoep in 1958.

Het museum krijgt van zowel kinderen als (groot)ouders complimenten voor de expositie omdat kinderen ook echt kunnen spelen op vijf speeltafels. Ook is de machine die Playmobil muisjes produceert een succes en zit de filmzaal regelmatig vol.
Voor informatie kijkt u op de museumsite www.museumhoorn.nl