Ingezonden persbericht

EL AL boekt recordinkomsten 2e

kwartaal

Amstelveen, 14 augustus 2008

De kwartaalinkomsten van EL AL over het tweede kwartaal zijn van 452,8 miljoen USD vorig jaar met 23 procent gestegen naar 557 miljoen USD. De brutowinst van het tweede kwartaal is uitgekomen op 71,8 miljoen USD. Dit betekent een verlies in dit kwartaal van 11,2 miljoen USD ten opzichte van winst in het tweede kwartaal vorig jaar van 16,6 miljoen USD. Het kassaldo van EL AL bedroeg op 30 juni 2008 279,2 miljoen USD en er is sprake van een positieve kasstroom uit reguliere activiteiten gedurende het tweede kartaal. Dit bedroeg 68 miljoen USD.

In een toelichting op de cijfers verklaarde Haim Romano, President van EL AL: "We hebben een recordomzet gerealiseerd in het tweede kwartaal, met een groei van 23% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze groei hebben we te danken aan de ingevoerde "EL AL 2010" strategie. Door onze continue groei en investeringen zijn wij in staat om het hoofd te bieden aan de grote uitdagingen waar de luchtvaartindustrie wereldwijd nu mee te kampen heeft.

"Ondanks deze goede cijfers hebben we te maken met een verlies, hetgeen vooral te wijten is aan de extreem hoge brandstofkosten. Deze liggen circa 80% hoger in vergelijking met vorig jaar. Hierdoor representeerden de brandstofkosten afgelopen kwartaal bijna 40% van de ticketkosten. Door het vergroten van onze inzet en het uitbreiden van onze diensten hebben we onze ticketverkoop met 113% zien stijgen. Bovendien hebben we een groter aantal stoelen en een toegenomen aantal vlieguren. Hierdoor vervoeren we meer passagiers en is ook het aandeel premium passagiers gegroeid."



Ingezonden persbericht