Provincie Noord-Holland

Geen sloop van honderden woningen in Julianadorp

14-8-2008

Gedeputeerde Ton Hooijmaijers is verbaasd over de onrust naar aanleiding van de mogelijke verplaatsing van het circuit van Zandvoort naar Den Helder. Er zullen geen honderden woningen in Julianadorp worden gesloopt.

Hooijmaijers: Het onderzoek dat het circuit zelf heeft laten uitvoeren lijkt een heel eigen leven te zijn gaan leiden. Het is jammer dat niemand de provincie heeft geraadpleegd. Ons eigen haalbaarheidsonderzoek naar een mogelijke verplaatsing van het circuit is namelijk nog in volle gang. En van een plan waarvoor honderden woningen gesloopt moeten worden kan geen sprake zijn, dat nemen we zelfs niet in overweging.

De provincie onderzoekt de haalbaarheid in het kader van de structuurvisie, de nieuwe visie van de provincie op de toekomstige inrichting van Noord-Holland. De verplaatsing van het circuit is een van de ideeën die de provincie voor deze visie onderzoekt. De provincie verkent daarbij welke oplossingen er te vinden zijn voor problemen die er nu zijn of kunnen komen.

Aanleiding voor dit haalbaarheidsonderzoek is de onzekerheid of er op termijn nog internationale races op het circuit van Zandvoort mogelijk zijn, gelet op de jurisprudentie over de zogenaamde lawaaidagen. Als we zon circuit voor Noord-Holland willen behouden, is het goed nu alvast na te denken over een alternatief voor het geval dat, aldus Hooijmaijers. We moeten hier nog een standpunt over innemen en zullen daarbij een brede afweging maken. Naar verwachting zijn de resultaten van deze fase van het onderzoek dit najaar beschikbaar. Hooijmaijers is daarnaast in gesprek met het Rijk over de aanpassing van de regelgeving voor geluidsdagen.