Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Politie sluit onderzoek aanrijding burgemeester Den Oudsten

Enschede

Gisteren is de burgemeester van Enschede in de Enschedese binnenstad met zijn auto in aanraking gekomen met een beweegbare paal, een zogenaamde bollard. Naar dit incident is door de politie Twente onderzoek gedaan. De uitkomst van dit onderzoek is dat er geen sprake is van enig door de burgemeester gepleegd strafbaar feit. De politie zal geen proces-verbaal opmaken. Over deze conclusies is met het Openbaar Ministerie overlegd.

Er is niet gebleken dat het rode waarschuwingslicht brandde op het moment dat de burgemeester optrok om de op dat moment in verzonken toestand zijnde paal te passeren. Die paal is omhoog gekomen terwijl het voertuig van de burgemeester zich daarboven bevond en heeft de auto aan de onderzijde geraakt.

Van strafbaar doorrijden na aanrijding is sprake als degene die met een voertuig schade heeft veroorzaakt zich niet ter plaatse of zo snel mogelijk kenbaar maakt bij degene die schade heeft geleden. De burgemeester heeft de schade kort na het incident gemeld bij de betreffende afdeling van de gemeente.

Noot voor de pers:
Derk van 't Spijker (053) 455 5625