Gemeente Boekel


Boekelse Open Monumentendag zondag 14 september

De monumentencommissie en het gemeentebestuur organiseren voor de derde maal in onderlinge samenwerking de Open Monumentendag. Er is een fotospeurtocht opgezet, waarbij intussen het oude en mooi gerestaureerde Boekelse Gemeentehuis opengesteld is. Er staan rondleiders klaar om de bezoekers het gebouw te laten bezichtigen.

Monumenten Commissie Boekel
Gezinnen met kinderen worden nadrukkelijk uitgenodigd om mee te doen aan de fotospeurtocht die ongeveer een uurtje duurt. De fotospeurtocht gaat in op de historie van Boekel en haar monumenten en neemt details onder de loep. Zo krijgt de deelnemer een verrassende kijk op het hart van het dorp. In elk geval zijn er prijzen te winnen:

De eerste prijs is het derde deel van Boekel Zo as ´t vruger waor. De tweede prijs is een jaarabonnement van Heemkundekring St. Achten op Boeckel voor het hele gezin
De derde prijs is een Boekelse taart.

En wie weet komen de kinderen er achter of de burgemeestersstoel wel lekker zit.

Starten kunt u tussen 12.00 uur en 14.00 uur vanaf de Heemkamer, Sint-Janplein 20; hier krijgt u de fotospeurtocht aangereikt en dit is tevens het eindpunt van de fotospeurtocht. Onder het genot van koffie, thee of fris met een plakje cake zijn nog wat antwoorden op te zoeken in de fotoboeken die in de Heemkamer klaarliggen.

Open Monumentendag Boekel
Zondag 14 september
12.00 uur tot 14.00 uur

Wij zien u graag tegemoet bij de fotospeurtocht op 14 september!