Ingezonden persbericht


Persbericht 13 augustus 2008

Dansmuziek en opera live op Radio 4

Live vanaf het Salzburg Festival, Luzern Festival en het Concertgebouw

Radio 4 zendt op donderdag 14, vrijdag 15 en zondag 17 augustus live uit vanaf verschillende festivals in Europa. Donderdag 14 augustus speelt het Mahler Chamber Orchestra onder leiding van Heinz Hollinger muziek van onder anderen Stravinski en Ravel, live vanaf het Luzern Festival. Op vrijdag 15 augustus voert het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson composities uit van onder anderen Schubert en Tsjaikovski. Zondag 17 augustus staat in het teken van het Salzburg Festival, waar het Cleveland Orchestra onder leiding van Franz Welser-Möst de indrukwekkende opera Rusalka van Dvorák uitvoert.

Donderdag 14 augustus van 19.30 uur tot 23.00 uur

Het Thema van het Luzern Festival dit jaar is dansmuziek en het Mahler Chamber Orchestra o.l.v. Heinz Hollinger heeft het programma hier goed op aangepast. De luisteraar geniet van onder andere de swingende Pulcinella Suite en Ragtime for eleven instruments van Stravinski, Le Tombeau de Couperin van Ravel en Rheinische Kirmenstänze van Bernd Alois Zimmermann. Live op Radio 4.

Vrijdag 15 augustus van 20.00 uur tot 23.00 uur

Live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam het eerste concert van het Amsterdamse Sinfonietta weekend. Amsterdam Sinfonietta speelt o.l.v. Candida Thompson composities van Kalinnikov (Serenade), Schubert (Arpeggione Sonate), Schnittke (Sonate voor viool, strijkers en klavercimbel) en Tsjaikovski (Serenade voor strijkers). De violist Julian Rachlin soleert in deze composities.

Zondag 17 augustus van 19.00 uur tot 23.00 uur

Het Cleveland Orchestra staat samen met het Koor van de Wiener Staatsoper onder leiding van Franz Welser-Möst op het Salzburg Festival. Daar spelen zij de sprookjesachtige opera Rusalka van Dvorák. Sopraan Camilla Nylund zingt de titelrol en de tenor Piotr Beczala zingt de mannelijke hoofdrol. Live op Radio 4.

Voor meer informatie: www.radio4.nl