Nederlandse Tafeltennisbond

BEIJING2008: Voorbeschouwing Dag 2 tafeltennistoernooi

Tafeltenniskenners geven exclusief voor www.nttb.nl hun voorspelling voor het olympisch tafeltennistoernooi. De landenwedstrijden van Nederland zullen worden voorbeschouwd door international Carla Nouwen. Donderdag 14 augustus speelt Oranje in Beijing tegen Singapore (08:30 uur).


Nouwen behoort net als Linda Creemers tot het Nederlands damesteam, maar op de Olympische Spelen mogen slechts drie speelsters per land in actie komen. Op dit moment is het tweetal na een intensieve trainingsstage met Li Jiao, Li Jie en Elena Timina in China weer terug in Nederland. Daar vindt de verdere voorbereiding op het najaar van 2008 plaats, waar onder meer de EK (Sint-Petersburg, Rusland) op het programma staan.

De Nederlandse toptafeltennisster rekent erop dat haar teamgenoten ondanks de teleurstelling van het verlies van woensdag tegen de Verenigde Staten alles uit de kast zullen halen voor een verrassing. Singapore is achter China als tweede geplaatst en beschikt met Wang Yue Gu, Li Jia Wei en Feng Tianwei over louter mondiale topsspeelsters.

Oranje kwam dit jaar op de WK teams in de kwartfinales uit tegen Singapore en dat verliep ongelukkig (0-3). Li Jiao liet een 2-0 voorsprong tegen Feng Tianwei glippen en Li Jie moest tegen Wang Yue Gu na een blessure al na één game opgeven.

Nederland-Singapore (donderdag 14 augustus 08:30 uur Nederlandse tijd)

Nouwen: ,,Het zal zeker geen vrijblijvend potje worden, omdat onze kansen op plaatsing voor de medailles geslonken zijn. Voor het team is het absoluut geen 'over en uit' en feitelijk gezien is dat natuurlijk ook niet juist. Singapore zal gaan voor één zeker punt door een speelster op te stellen die het best tegen onze verdedigers uit de voeten kan.

Li Jiao heeft nog een appeltje te schillen met Feng Tianwei en ons dubbel is in staat om van iedereen te winnen dus ook tegen Singapore. Stiekem koester ik dus toch nog hoop op een prachtige stunt. Natuurlijk zijn wij de underdog, maar ik weet zeker dat de dames weer als leeuwen gaan knokken voor elk punt.

Veel andere landen beschouwen ons als een gevaarlijke concurrent en zullen er normaal alles aan doen om ons uit te schakelen. Nu telt dat 'moeten winnen' hopelijk voor Singapore wat minder zwaar mee bij de Spelen. Nederland komt bij 3-1 of 3-2 winst immers in de play-offs om brons terecht komt en Singapore gaat op voor het goud. Ik reken erop dat het ondanks de domper van woensdag een mooi duel gaat worden."

NTTB/HH