Gemeente Voorschoten

pauwhaan

Kinderboerderij zoekt ontsnapte pauwhaan

Vorige week vrijdag is pauwhaan Dirk ontsnapt van de kinderboerderij in Park Rosenburgh. De beheerder van de kinderboerderij hoort het graag als iemand Dirk heeft gezien.

De woensdag voor zijn ontsnapping kreeg Dirk, samen met zijn dames de vrijheid. Ze hadden, vanaf de verhuizing naar de nieuwe locatie eind mei, in de volière gezeten. Nadat Dirk zijn mooie staart had uitgeruid is hij voor zijn vrijlating nog aan een kant gekortwiekt.

Na twee dagen binnen de hekken, is Dirk op vrijdagochtend toch over het hek gekomen. Waarschijnlijk is hij daar geschrokken van een hond en er in paniek vandoor gegaan. Hij is die ochtend nog gezien op de Brouwerlaan. De medewerkers van de kinderboerderij hebben geprobeerd hem te vangen, helaas zonder succes. Vanaf zaterdag is Dirk niet meer gezien. Zijn vrouwen zitten op de boerderij te wachten op hun pauwhaan.

Heeft u Dirk gezien of gehoord? Wilt u dan zo spoedig mogelijk contact opnemen met de beheerder van de kinderboerderij Rinze Hofman tel. 06-51330771.

* 14 augustus 2008