Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Klantenservicecentrum van Interoute in Praag ontvangt ISO 27001-certificaat

Schiphol-Rijk, 14 augustus 2008 Interoute, eigenaar en operator van het geavanceerde Europese glasvezelnetwerk voor spraak en data, heeft voor haar klantenservicecentrum in Praag de internationaal erkende ISO 27001-certificering ontvangen van de International Standards Organization. ISO 27001 is de internationaal erkende standaard voor Information Security Management . De klantenservicecentra in Amsterdam en Genève zijn reeds ISO 27001 gecertificeerd en later dit jaar zal het centrum in Stockholm worden voorgedragen voor certificering.

Het bedrijfsleven wordt steeds meer geconfronteerd met veiligheidseisen opgelegd door reguleringsinstanties. Hierdoor heeft het beveiligen van bedrijfsinformatie tegen fraude, hackers en virusaanvallen prioriteit. De certificering door Lloyd s Register Group (LRQA) door middel van audits betekent dat de klantenservicecentra voldoen aan maar liefst 133 veiligheidscontroles. Vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie van de klanten van Interoute zijn hiermee gewaarborgd. Het gaat niet om een momentopname, de audits worden iedere zes maanden herhaald om te garanderen dat de kwaliteit van de centra op peil blijft.

Berend-Jan van Maanen, country manager Benelux en Nordics bij Interoute: Wanneer klanten gebruik maken van ons klantenservicecentrum vertrouwen zij ons waardevolle en bedrijfskritische zakelijke informatie toe. Te allen tijde moeten zij de garantie hebben dat deze informatie vrij is van risico s die de veiligheid bedreigen. Deze certificatie wordt wereldwijd erkend als dé standaard voor Information Security Management en onze klanten kunnen erop vertrouwen dat Interoute hun data beveiligd conform de ISO 27001 standaard.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 54.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 17.000 klanten variërend van de detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuid-Oost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord-Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de media:
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
020 421 05 65
margreet@l-dj.nl