Ingezonden persbericht




Finnair is eerste oneworld lid in Europa dat zijn toestellen versiert met het alliantie embleem

14 augustus 2008: Finnair is het eerste oneworld lid in Europa dat zijn vliegtuigen versiert met het embleem van de oneworld alliantie. Finnair doet dit om zijn tienjarige lidmaatschap van de toonaangevende luchtvaartalliantie te vieren almede de 85ste verjaardag van de luchtvaartmaatschappij zelf.

Het embleem versiert het nieuwste flagship, de Airbus A340s, dat gebruikt wordt op de longhaul routes van de luchtvaartmaatschappij en in het bijzonder het groeiende Aziatische netwerk. Toestel OH-LQE is de vierde A340 van de Finnair vloot en is onderdeel van de vernieuwing van de longhaul vloot van de luchtvaartmaatschappij, die gevormd gaat worden door een vloot van Airbus A340 en A330's die begin 2010 ingezet worden op de routes naar Azië en de USA.

Het nieuwe embleem versiert tevens één van de elf Airbus A319's van de luchtvaartmaatschappij die vanaf augustus ingezet wordt op de Finse binnenlandse en Europese routes.

meer...

Eerste Finnair toestel met oneworld embleem.2

Aan de redactie: Hoge resolutie beelden van de A340 met het nieuwe logo kunnen gedownload worden via www.finnair.com/gallery of www.oneworld.com/ow/news-and-information/gallery/list?categoryID=5&subCategoryID=19

Het design is hetzelfde als wat sinds april gebruikt wordt door de oneworld partner LAN Argentina op zijn A320's. Op de romp van het vliegtuig staat "oneworld" in circa twee meter hoge letters, hiernaast prijken de tien staartvindesigns van alle aan de alliantie deelnemende luchtvaartmaatschappijen.

Japan Airlines was het eerste oneworld lid dat zijn toestellen versierde met het speciale alliantie embleem, op twee Boeing 777's ter ere van het toetreden tot de alliantie in 2007.

oneworld Managing Partner John McCulloch, die vandaag in Helsinki het vliegtuig met het oneworld embleem onthuld heeft, zegt: "oneworld is trots en blij Finnair als 'Noordelijk' lid aan boord te hebben van onze toonaangevende mondiale luchtvaartalliantie."

"Finnair heeft een enorme bijdrage geleverd aan oneworld sinds het toetreden tien jaar geleden en het is geweldig om te zien dat het enthousiasme voor de alliantie nog steeds erg sterk is. Iets dat goed zichtbaar wordt door als eerste lid in Europa zijn vliegtuigen te versieren met ons speciale embleem."

Finnair Deputy CEO Henrik Arle verklaarde: "Het decoreren van twee van onze vliegtuigen met het speciale embleem is onze manier om aan te tonen hoe groot de toegevoegde waarde is van oneworld voor Finnair, onze klanten, onze aandeelhouders en voor ons personeel. Deelname aan de oneworld alliantie is een van de belangrijkste stappen die wij in ons 85- jarige bestaan hebben gezet."

Over Finnair

In december 1998 was Finnair de eerste luchtvaartmaatschappij die uitgenodigd werd om lid te worden van oneworld.

Finnair viert dit jaar zijn 85ste verjaardag, hierdoor is het de op zes na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De herkomst van Finnair ligt bij Aero dat werd gevestigd in 1923.

Op dit moment voert Finnair vluchten uit op meer dan 60 bestemmingen in bijna 30 landen. In de afgelopen jaren is de nadruk gelegd op longhaul vluchten richting Azië. Door zijn geografische ligging is Helsinki als hub de ideale toegangspoort tussen Azië en Europa. Finnair heeft meer vluchten op zijn Aziatische routes (gemeten in passagiers kilometer inkomen) dan in zijn Europese netwerk.

Finnair is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen tussen Europa en Azië met vluchten op elf bestemmingen in Azië via Helsinki. De bestemmingen omvatten Tokio, Osaka en Nagoya in Japan; Peking, Sjanghai, Hong Kong en Guangzhou in China; Bombay en Dehli in India; en Bangkok in Thailand.

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen zoals American Eagle, het Zuid-Afrikaanse Comair, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana wordt lid in 2009 en haar dochteronderneming Click Mexicana wordt een affiliate lid.

Deze luchtvaartmaatschappijen:

. Bedienen samen bijna 700 luchthavens in bijna 150 landen, met meer dan 9000 vluchten per dag.
. Hebben bijna 550 luchthavenlounges voor luxeklanten.
. Vervoeren ongeveer 320 miljoen passagiers per jaar.
. Stellen 250.000 mensen tewerk.

. Beheren bijna 2500 vliegtuigen.

. Generen jaarlijks meer dan 100 miljard dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige alliantie met leden uit Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens.

oneworld haalde op de 2007 World Travel Awards voor het vijfde opeenvolgende jaar de titel van 's werelds meest vooraanstaande luchtvaartalliantie binnen.

{0>For further media information, contact:Voor meer media-informatie kunt u contact opnemen met: . {0>oneworld media representative Belgium and Netherlands Ocky Wiemeyer, on +31 20 715 5330, at ocky@wieco.nlOcky Wiemeyer, oneworld-persvertegenwoordiger voor Nederland, telefoon +31 20 715 5330; e-mail ocky@wieco.nl. . {0>oneworld Vice-President Corporate Communications Michael Blunt, on +44 7711 997487, at mblunt@oneworld.comMichael Blunt, Vice-President Corporate Communications van oneworld, telefoon +44 7711 997487; e-mail mblunt@oneworld.com


---- --