Ingezonden persbericht


Drinkwaterbedrijf Vitens kiest voor Tele2 Zakelijk Tele2 Zakelijk koppelt 270 locaties van Vitens tot één datacommunicatie netwerk

Amsterdam, 14 augustus 2008. Communicatiebedrijf Tele2 Zakelijk maakt vandaag bekend dat het een nieuw tweejarig contract heeft gesloten met drinkwaterbedrijf Vitens voor de levering van een datacommunicatie netwerk. Het contract kan optioneel met twee jaar verlengd worden. Tele2 Zakelijk koppelt in totaal 270 zuiveringsinstallaties, waterpompen, distributiepunten en opjagers tot een Virtual Private Network (IP VPN). Dit netwerk stelt Vitens in staat om haar waterleidingnetwerk van 54.000 kilometer vanaf twee centrale hoofdlocaties aan te sturen. Het contract vertegenwoordigt een totale contractwaarde van 4,2 miljoen.

"Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland en levert topkwaliteit drinkwater aan 5,4 miljoen mensen en bedrijven," aldus Chris Bruggink, lid van de Raad van Bestuur van Vitens. "Met het datanetwerk dat Tele2 Zakelijk voor ons bouwt, kunnen wij onze waterleveringen nog beter coördineren en daardoor kunnen we garanderen dat iedereen schoon en zuiver drinkwater krijgt."

Nico Kraima, Segment Manager Overheid van Tele2 Zakelijk verklaart: "Vitens zocht naar een efficiënte oplossing voor het dataverkeer tussen alle locaties van het drinkwaterbedrijf. Tele2 Zakelijk is met haar eigen glasvezelnetwerk in staat om voor de 270 locaties de juiste aansluitmethodes te leveren zodat Vitens optimale controle heeft over de waterleveringen."


- End -

Over Tele2 Zakelijk
Tele2 Zakelijk is de handelsnaam van Tele2 Nederland B.V. Tele2 Zakelijk is de naam van een doorgewinterde aanbieder van zakelijke telecommunicatieoplossingen. De naam koppelt de zakelijke expertise van Versatel aan het solide en internationale moederbedrijf Tele2. Die combinatie maakt Tele2 Zakelijk in haar segment, qua omvang en daadkracht, één van de grootste telecomaanbieders in Nederland. Tele2 Zakelijk biedt breedbandige spraak-, data- en internetdiensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2 Zakelijk klanten profiteren van gebruiksvriendelijke en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via www.tele2zakelijk.nl en/of www.tele2.nl.

Contact Tele2 Zakelijk
Remco Meerstra
Corporate Reputation Executive
Tel: +31-20-750-1804
E-mail: remco.meerstra@tele2.com


---- --