Persbericht

Cognos leider in Enterprise BI-platformen volgens onderzoeksrapport

Onafhankelijk onderzoeksbureau erkent Cognos als een marktleider met het meest moderne en schaalbare BI-platform

Amsterdam, 14 augustus 2008 Cognos, een IBM-organisatie (NYSE: IBM) en wereldwijd leider in Business Intelligence en Performance Management, maakt vandaag bekend dat Forrester Research Inc. Cognos beschouwt als een marktleider in platformen voor BI-rapportage en -analyse. Dit komt naar voren uit het rapport The Forrester WaveTM: Enterprise Business Intelligence Platforms, Q3 2008 van juli 2008. Forrester gaf Cognos deze status op basis van zijn strategie, aanwezigheid in de markt en huidige aanbod van Cognos 8 BI v8.3.

Het uitgebreide rapport noemt Cognos 8 BI v8.3 toonaangevend en stelt dat Cognos de meest moderne en schaalbare BI-omgeving heeft. Cognos behaalde een (gedeelde) eerste plaats in vijf van de door Forrester onderscheiden subcategorieën (Operational, Product Direction, Global Presence, Partnership Ecosystem en Install Base) en kreeg over het algemeen de hoogste score voor zijn aanwezigheid in de markt. Bovendien werd Cognos in de categorieën Current Offering en Strategy nummer twee. Het bedrijf behaalde de hoogste score in de subcategorie Operational. Hieronder vallen Administration, Professional Services, Scalability, Security, Usability en Support/Reliability.

We zijn er trots op dat Cognos door Forrester erkend wordt als een leider in Business Intelligence, zowel op basis van ons huidige aanbod als op onze strategie en aanwezigheid in de markt , zegt Dave Laverty, Vice-president, Worldwide Marketing, Business Intelligence and Performance Management, Cognos. Cognos blijft onder IBM de enige echt ERP-onafhankelijke oplossing voor Performance Management we kunnen alle toepassingen, databases en infrastructuren ondersteunen waarvan klanten nu en in de toekomst gebruikmaken.

Het volledige rapport ForresterWave for Enterprise Business Intelligence Platforms, Q3 2008 is beschikbaar via http://www.cognos.com/news/analyst_reviews.html.

Het IBM Cognos 8 Business Intelligence-platform biedt beslissers op alle niveaus baanbrekende functionaliteit, waarmee ze de prestaties beter kunnen sturen op basis van een consistent en accuraat beeld van alle bedrijfsinformatie. Cognos 8 BI v8.3 is een compleet, flexibel product dat zich eenvoudig laat integreren in bestaande infrastructuren met verschillende systemen en databronnen. De software zorgt voor een vereenvoudigde BI-omgeving die de acceptie door gebruikers vergroot, een betere besluitvorming mogelijk maakt en een solide fundering biedt voor BI op afdelings- en bedrijfsniveau.

Bron: ForresterWave for Enterprise Business Intelligence Platforms, Q3 2008.