Ingezonden persbericht


Antiek museum te koop op eBay.nl

Eigenaar veilt eeuwenoude tabakscollectie

Amsterdam, 14 augustus 2008 -- Fervente verzamelaars weten eBay altijd te vinden om hun waar uit te stallen. Postzegels, ansichtkaarten en Diddle-spullen zijn volop aanwezig op deze internationale advertentiesite. eBay-verkoper Anton Knol biedt momenteel in een bijzondere veiling zijn gehele museumcollectie aan van (snuif)tabak-, koffie- en theecollecties van de Koninklijke Tabaksfabriek J. & A.C. van Rossem.

Anton Knol verzamelt al meer dan 40 jaar. 'Een unieke verzameling want het is compleet en begint bij het jaar 1775', geeft Knol aan. 'In datzelfde jaar werd de Tabaksfabriek opgericht. De fabriek werd door de jaren heen vooral bekend vanwege zijn patentblikjes met de bekende klik-klak deksel'

Toch wil de heer Knol af van het kleine museum. 'Ik vind mijzelf te oud nu voor de verzameling. Mijn dochter, die nu 43 jaar oud is, heeft geen interesse om de verzameling te erven.' Zijn verzameling zette hij op eBay waar hij inmiddels al 1.000 feedbackberichten op zijn naam heeft staan. Niet zo vreemd, want de heer Knol is een fanatieke eBay-handelaar en heeft al meer dan honderd kopers blij gemaakt met het verkoop van zijn waar. Door zijn eeuwenoude tabakscollectie weg te doen, volbrengt hij hiermee zijn 'grootste verkoop' op internet ooit.

Benieuwd naar de collectie? De verkoop van het Koninklijke Tabaksfabriek van Rossem museum is inmiddels gestart. Het startbod bedraagt ¤ 22.500,-. 'Ik heb geen haast om de collectie te verkopen, dus ik kan mij permitteren om alleen zaken te doen met iemand die de verzameling echt op waarde weet te schatten.' Klik hier om de advertentie te bezichtigen.

Over eBay(TM)
eBay heeft na zijn oprichting in 1995 een krachtig platform voor de handel in goederen en diensten gecreëerd. Met 84.5 miljoen actieve gebruikers is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor zijn kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt de gebruikersgemeenschap, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 39 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Door een reeks van diensten aan te bieden, zoals het online betaalsysteem PayPal, maakt eBay het mogelijk om in de voortdurend groeiende e-commerce markt lokaal, nationaal als internationaal te handelen. Elke dag staan er miljoenen producten in duizenden categorieën te koop op eBay. Sinds zijn oprichting is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Danielle van Leeuwen
Senior Account Executive
Text 100 Public Relations
Telefoon: +31 (0)20 530 43 48
E-mail: danielle.vanleeuwen@text100.nl