Gemeente Nuenen


Brons voor de Kindervakantieweek Nuenen en Jeanne Meijer-v/d Leest.

Het jaar 2008 is een jubileumjaar voor Stichting Kindervakantieactiviteiten Nuenen (SKVN) vanwege het 25-jarig bestaan. Op donderdag 14 augustus 2008 om 16.00 uur zal burgemeester mr. W.R. Ligtvoet tijdens de Nuenense Kindervakantieweek op de vaste locatie van de blokhutten van de Rudyard Kipling Scouting aan de Papenvoortse Heide te Nuenen aan de jubilerende Stichting SKVN en aan mevrouw Jeanne Meijer-van der Leest, mede-oprichtster en bestuurslid van het eerste uur, de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten uitreiken. Die dag staat geheel in het teken van hun zilveren jubileum.

De Stichting Kindervakantieactiviteiten Nuenen is opgericht in 1983. Sindsdien organiseert deze stichting elke zomer tijdens de zomervakantie een week lang allerlei activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit de gemeente Nuenen. Om dit kindervakantiewerk ieder jaar probleemloos te laten verlopen zijn er vijf bestuursleden en veertig vrijwilligers actief. Ieder jaar genieten tussen de 150 tot 200 kinderen van een heerlijke actieve week met leeftijdgenootjes.

Daarnaast organiseert de stichting SKVN ook jaarlijks twee roefeldagen. Op deze dagen kunnen kinderen in kleine groepjes achter de schermen kijken bij allerlei bedrijven. Ook wordt ieder jaar de St. Maartenoptocht georganiseerd.

Bestuurslid van het eerste uur Jeanne Meijer-van der Leest is mede-oprichtster en als bestuurslid de afgelopen 25 jaar zeer actief voor de Stichting SKVN. Van 1983 t/m 1985 was zij gedurende 3 jaar de voorzitter en daarna is zij als bestuurslid actief en verricht zij verschillende activiteiten zoals ieder jaar de Themaweek. Vanaf 1994 dus al bijna 15 jaar organiseert zij de twee jaarlijkse Roefeldagen en vanaf 2002 ook de jaarlijkse St. Maartenoptocht.

Het gemeentebestuur heeft de gemeentelijke erepenning in BRONS toegekend aan Stichting Kindervakantieactiviteiten Nuenen en aan haar bestuurslid van het eerste uur mevrouw Jeanne Meijer-van der Leest en geeft daarmee waardering en erkentelijkheid aan voor hun jarenlange inzet en verdiensten.